Aceste Mini chifle umplute cu cascaval sunt ideale de pus in pachetelul pentru servici sau scoala. Se pot servi cu diferite sosuri, dar sunt foarte bune si fara.
Se pregatesc din aluat de pizza care se face in doar cateva minute. Daca pregatiti aluat mai mult acesta il puteti tine la rece si pentru a doua zi.
Aceste mini chifle se pot umple si cu alte umpluturi dupa placul fiecaruia.
Mini chifle umplute cu cascaval – Ingrediente
Pentru aluat avem nevoie de
400 g faina
10 g drojdie proaspata
5 g zahar
5 g sare
200 ml apa calduta
75 ml ulei (se poate folosi si ulei de masline)
Alte ingrediente necesare
Cascaval afumat – Delaco
3 catei usturoi pisati
2 linguri patrunjel verde taiat marunt
sare
unt topit
Mini chifle umplute cu cascaval – Preparare
Drojdia impreuna cu sarea si zaharul o vom dizolva in 50 ml apa caduta. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem o adancitura in care turnam drojdia dizolvata ca in cele spuse mai sus. Incepem sa amestecam si adaugam usor restul de 150 ml apa calduta.
Framantam pana la omogenizare dupa care adaugam si 75 ml ulei.
Se framanta aluatul pana tot uleiul se incorporeaza. Blatul rezultat se pune in punga si se da la rece pentru cel putin 30 de minute.
In acest timp aluatul dospeste. Se scoate de la rece si se taie in bucati( cat de mare doriti sa fie chifla, eu le-am taiat de marimea unei prune mai mari).
Fiecare bucata de aluat se intinde usor prin presare cu mana si in mijlocul aluatului punem cate o bucata de cascaval taiat. Se aduna aluatul peste bucata de cascaval si se formeaza o bila.
Bilele astfel formate se aseaza in tava in care am pus hartie de copt unde se lasa pentru circa 15-20 minute la dospit. In acest timp pregatim sosul cu care se vor unge inainte de a le pune in cuptor.
Usturoiul zdrobit se freaca cu putina sare dupa care se amesteca cu 2-3 linguri de unt topit si patrunjel taiat marunt. Cu acest sos se va unge fiecare mini chifla umpluta cu cascaval si dam tava in cuptor preincalzit unde le vom coace la 180 grade celsius pe functia de ventilatie timp de 20-25 minute.
Se scot din cuptor si se ung din nou cu sosul de usturoi si patrunjel dupa care se pot servi cu ketchup, sos de rosii, pesto.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!