Nudli-Putisoare un fel ce se pregateste de multe ori la noi in casa mai ales cand pregatim galustele cu prune, nu se poate ca acesti Nudli (asa le spunem noi, am imprumutat cuvantul de la maghiari, si sincer nici nu am idee cum s-ar chema altfel dar multi dintre cititorii nostri au spus ca se mai numesc si Putisoare) sa lipseasca. E adevarat ca ii pregatim cu ou dar se pot prepara si fara si astfel devine un preparat perfect pentru zilele de Post.
Ingrediente Nudli-Putisoare:
300 g cartofi,
faina,
1/4 lingurita sare,
1 lingura margarina,
ulei,
zahar, scortisoara,
pesmet,
Preparare Nudli-Putisoare:
Cartofii ii curatam , spalam apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt fierti ii zdrobim cat sunt calzi si adaugam la ei 1 lingura margarina si sare. Lasam sa raceasca apoi adaugam treptat faina cat cuprind cartofii. Daca am adaugat prea multa faina si nu obtinem un aluat elastic putem adauga si 1-2 linguri ulei sa il putem bine framanta pana se omogenizeaza si nu se mai prinde de maini.
Din acest aluat elastic rupem bucatele cat un mar mai mic si incepem sa rulam bastonase lungi si subtiri (cam de grosimea degetului mic poate si mai subtire… ) pe care cu ajutorul unui cutit il vom taia in bastonase mici (de circa 1-1.5 cm) pe care ii vom pune deoparte pe un prosop curat pana terminam cu tot aluatul de sucit si rasucit….
Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu 1 lingurita de sare si cand apa da in clocot rastunam in ea putisoarele deja taiate si le lasam sa fiarba circa 2 – 3 minute. Le strecuram si le dam apoi prin pesmet prajit(punem la incins 1 lingura margarina sau 2 linguri ulei intr-o tigaie si turnam peste pesmetul. adaugam un praf de sare si prajim pesmetul pana devine auriu).
Le servim pudrate cu zahar si scortisoara.
[amd-yrecipe-recipe:93]
Pofta Buna !
Comentarii recente
Adela Zilahi
03/03/2012 at 23:43Imi plac tare mult! Am sa fac si eu de post! O seara placuta!
Leila
04/03/2012 at 20:16Multumim asemeni Adela ! :*
pansy
04/03/2012 at 11:13uite de di aia-mi place mie sa trec pe la voi! ca Lia imi aduce aminte de toate retetele copilariei!
Leila
04/03/2012 at 20:17Imi aduc si eu aminte de ce bune erau cand le facea bunica 🙂 Am vrut sa deguste si copii mei si le place la nebunie . Pupice , Getutza :*
Blogul lui Jeny
04/03/2012 at 16:21Yamm, …tot este post. Deliciose aceste putisoare , sper sa le fac si eu curand , desi nu tin post.
Leila
04/03/2012 at 20:18Jeny , se pot face si ou :). La aluat pui 1 ou si adaugi mai multa faina 😉 Eu le-am adaptat sa fie de post 🙂 O seara placuta !
Timea
10/04/2012 at 23:33tare mult imi place si mie nudli, si eu fac intotdeuna cand fac galuste cu prune :). delicioase
Aurelia stepan
01/11/2019 at 18:20Înafara de nuca cu ce se mai pot mânca putisoarele ?
Loredana
12/11/2019 at 18:19Cu mac 🙂