Daca cumva aveti ocazia sa cumparati acest tip de faina eu v-o recomand .Este foarte buna si la un pret accesibil
Ingrediente
500 gr faina
un ou
25 gr drojdie
1 lingura zahar
250 ml lapte
½ lingurita sare
un galbenus pentru uns
mac si susan
50 ml ulei
Faina cernuta se pune intr-un vas incapator.Se face un loc in ea in care adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si putin lapte cald formand maiaua.Dupa ce a crescut adaugam oul, sarea si restul de lapte framantand aluatul pana ce devine elastic.Se adauga putin ulei si se framanta incontinuare pana ce se desprinde de pe vas.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul si se impleteste in diferite forme dupa bunul plac.
Eu am impletit painea in patru.Se unge cu ou dupa ce a crescut si se presara cu mac si susan.
Se coace la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.
Pentru impletitura m-am inspirat din filmuletele Laurei Laurentiu.Multumesc!
Comentarii recente
alison
05/05/2010 at 19:04foarte frumoase impletituri,doar mamei ii reusesc,eu sunt antitalent la lucruri asa fine…
David Octavian
05/05/2010 at 22:32Vai de mine ce bine arata si ce pofta mi-ai facut.Eu sunt lesinata dupa painea de casa calda.Iar asta a ta arata minunat.
pansy
05/05/2010 at 22:48faina joaca de-a impletitul si eu am experimentat-o !
Lory
07/05/2010 at 22:20Ha ,ha,ha ,m-ai facut sa rad Alison…tu antitalent :))
Multumesc!
Lory
07/05/2010 at 22:22Victoria multumesc mult.
Nu are comparatie painea de casa :)..a mea a disparut cat ai clipi
Lory
07/05/2010 at 22:23Ai dreptate Pansy e tare faina :)..mai am de experimentat si celelalte impletituri ale Laurei.
Anonymous
23/05/2012 at 22:26Arata tare bine !!! Ce faina ai folosit???
angelica
16/03/2016 at 12:14ce inseamna ” se coace la foc potrivit? ” ce insemana potrivit? ptr cei ce nu au copt niciodata nu este o informative complete. foc potrivit adica cate grade C? cat timp?
Loredana
22/03/2016 at 21:05Angelica draga la momentul cand am facut aceasta paine si colacei, cuptorul meu era pe gaz fara gradatie de timp si temperatura.Cum sa dau un timp si o gradatie daca nu le aveam.Foc potrivit dupa mine e intre maxim si mic ..si timpul variaza in functie de cum arata painea/colaceii .Sincer daca eu as spune 40 de min sa ii tii in cuptor…dar dupa 30 de min arata rumeni si numai buni mi se pare normal sa ii scoti. Cand gatesti la cuptor parerea mea e ca nu il bagi acolo setezi timpul si temperatura si apoi mergi la piata sau citesti o carte …trebuie sa stai pe langa el si din cand in cand sate mai uiti in cuptor …altfel…..Cei ce au cuptor electric cu siguranta il pot seta conform indicatiilor din cartea tehnica .Acum iti pot spune ca se pot coace la 180 grade C cam 30-35 min (aer fortat) asa e setarea la cuptorul meu…acu nu stiu daca cuptorul tau are aceasta setare/optiune.Timpul poate fi ajustat si in functie de cat de rumenit vrei sa iasa.
Anca Olariu
16/04/2016 at 17:51Despres ce faina este vorba ? Nu am gasit in reteta
Anca
Loredana
25/04/2016 at 10:50Faina de la Enache , asa se numeste .
Loredana
27/05/2016 at 10:05Faina se numeste La Enache , si v-o recomand