Paine taraneasca cu cartofi fara framantare
Este cea mai buna paine dupa mine. Simplu de preparat, pufoasa si ramane mult timp moale datorita cartofilor din compozitie. Nu trebuie sa fi as in ale brutariei daca ai ingredientele necesare si o Oala de Fonta la indemana . Aceasta paine taraneasca cu cartofi fara framantare se face singura aproape.
Nu trebuie decat sa pregatim ingredientele de cu seara si a doua zi sa o punem in cuptor. Va asigur ca veti avea cea mai buna paine ! Nu im pare rau de investitia facuta in oala de fonta isi merita toti banii. Nu numai paine pot pregati in ea ci si multe alte fripturi ca de exemplu Ciolan cu bere, sau Pui pe ciolan, sau “Adidasi” la cuptor. Toate aceste fripturi facute in Oala de Fonta sunt mul mai savuroase, mai bune. Puteti comanda si voi Oala de Fonta online de pe Ceaune de Fonta.
Ingrediente Paine taraneasca cu cartofi fara framantare
500 g faina alba
10 g drojdie uscata
150 g cartofi
350 ml apa rece
1 lingurita sare
2 linguri ulei
tarate sau faina de malai
Preparare Paine taraneasca cu cartofi fara framantare
Intr-un vas punem faina, drojdia,cartofii fierti si zdrobiti cu furculita, sarea si uleiul. Adaugam apa rece si amestecam. Obtinem un aluat lipicios. Ungem un vas cu putin ulei si punem in el aluatul. Inchidem cu capacul daca are vasul, daca nu acoperim cu folie alimentara. Punem vasul la rece, in frigider pentru 12-16-18 ore (la mine a stat 17 ore).
Pe suprafata de lucru presaram din abundenta faina. Rasturnam aluatul si presaram si deasupra cu faina. Il presam usor si il intindem putin si apoi il impaturim. Partea de jos il aducem pana la mijlocul aluatului.Partea de deasupra se aduce peste jumatate de aluat. Continuam sa impaturim de la stanga la dreapta pana la mijloc si aluatul ramas din dreapta il aducem peste cel impaturit.
Presaram pe un prosop curat faina de malai din abundenta(sau tarate) si asezam peste cu impaturirea in jos aluatul. Presaram deasupra cu faina de malai si invelim aluatul in prosop.
Pornim cuptorul si introducem in el si Oala de Fonta, cu capac cu tot sa se incalzeasca si el. Lasm timp de 30 minute sa se incalzeasca bine si cuptorul si vasul. In acest timp aluatul lucreaza. Scoatem oala din cuptor, rasturnam in el aluatul avand grija ca de aceasta data impaturirea sa ajunga in sus.
Acoperim cu capacul oala de fonta si il punem inapoi in cuptor pentru 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute luam capcul jos si mai lasam painea sa se rumeneasca timp de 15-30 minute (zic ca 20 minute sunt suficiente daca vreti ca painea sa nu fie prea rumenita).
Se scoate oala cu painea coapta din cuptor si se lasa la racorit. Astfel painea iese cu usurinta din oala. Iata si Oala de Fonta folosita, frumoasa rosie…. .Asa imi este de draga !!!!
Comentarii recente
Rodica
01/06/2017 at 22:11Cati litri are oala? E foarte faina!
Traian Ötvös
02/09/2019 at 21:43Foarte buna pinea taraneasca cu cartofi
Va multumesc
Pacat ca nu sta la ce temperatura trabuie sa fie cuprorul
Liana Liana
15/09/2019 at 15:16Cu placere!
Andreea
19/09/2022 at 13:29In ce altceva pot coace paine daca nu dispun de o oala de fonta? Multumesc
Loredana
24/09/2022 at 18:58Puteti folosi si alt tip de oala dar sa aiba peretii mai grosuti.