Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Cristinei . Cum am vazut-o ,am spus ca o voi prepara si eu . Este o paine deosebita care a avut succes la cele doua fetite ale mele.Am facut cateva modificari la compozitia aluatului , in rest am procedat identic cu reteta originala.
Iti multumesc Cristina pentru aceasta reteta .
Ingrediente:
500 gr faina
200 ml lapte
20 gr drojdie proaspata
1 lingurita sare
1 lingura zahar
2 oua ptr compozitie
3 linguri unt
2 galbenusuri ptr uns
susan
Punem intr-un bol faina, in laptele caldut dizolvam drojdia, zaharul, sarea si le adaugam la faina . Punem si 2 oua intregi si ne apucam sa framantam. Lasam cca 1 ora la dospit la loc caldut . Din aluatul dospit , rupem 16 bucati de aceiasi marime si le dam forma de bilute . Intindeti bilutele cat mai subtiri , le ungeti cu unt topit si le suprapune-ti sa fie 4 foi de aluat una peste cealalta. Cele 4 foi intinse si suprapuse le rulam si obtinem 4 rulouri. Fiecare rulou il vom taia in 4 triunghiuri. Luam o forma de torta de diametru 26cm si asezam bucatile de triunghiuri cu varfu spre centru ,dar cu o distanta de un triunghi intre doua triunghiuri, dupa primul rind de triunghiuri asezat in tava se aseaza al doilea rind, lasati doar unul pe care il puneti in mijloc (forma mea e mai mica , si atuci am mai facut o painica in alt vas mai mic ). Se unge deasupra cu galbenus de ou si se presara cu seminte de susan si sare . Se da la cuptor ptr cca 30 minute initial la foc iute apoi la foc mic.