Papanasi cu smantana si dulceata.
Cred ca nu ati uitat de provocarea lansata de Fairy si Chef Florin Dumitrescu unde va invitam sa votati una din cele 10 retete finaliste pentru Reteta Traditionala a Romanilor.
Luni 9 decembrie este ultima zi in care mai puteti vota aici pe blog in formularul din partea dreapta sau pe pagina de Facebook Fairy.
Pana aflam reteta castigatoare, va ademenesc cu o portie generoasa de papanasi cu smantana si dulceata.
Papanasi cu smantana si dulceata-Ingrediente
300 g branza de vaci moale
275 g faina
7 g praf de copt
5 lg zahar
2 oua
un plic zahar vanilat
coaja de lamaie
faina pentru modelat
ulei pentru prajit
smantana
dulceata
Papanasi cu smantana si dulceata-Mod de preparare
Se amesteca bine branza cu zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina ameastecata cu praful de copt.
Obtinem un aluat moale dar care poate fi modelat cu ajutorul fainii.
Se portioneaza in 8 bucati mari si 8 bilute.
Se da forma de papanas si se prajesc in baie de ulei la foc potrivit.
Daca uleiul este prea incins, riscati sa ii prajiti imediat deasupra iar in interior sa ramana cruzi.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata din abundenta.