Pasca cu branza si blat de biscuiti. Cum se face pasca cu branza si blat de biscuiti. Pasca cu branza de vaci si stafide. Pasca de casa
Pasca cu branza si blat de biscuiti-Ingrediente
blat de biscuiti
300 gr biscuiti(de preferat digestivi)
100 gr unt
Umplutura pentru pasca
600 gr branza de vaci
300 gr smantana
200 gr zahar
6 oua
60 gr faina
o lamaie
o esenta de vanilie
50 gr stafide
150 gr fructe confiate
zahar pudra vanilat pentru decor
sare
Pasca cu branza si blat de biscuiti- Mod de preparare
Blat
Maruntim biscuiti cu ajutorul robotului dupa care adaugam untul topit(dar nu cald) si mixam pana ce se formeaza un aluat.
Il intindem intr-o forma detasabila care in prealabil am tapetat-o cu hartie de copt si dam la rece pana ce preparam umplutura.
Umplutura
Branza se amesteca foarte bine cu galbenusurile de ou,zaharul, smantana, esenta,coaja si sucul de la lamaie si faina.
Peste ea adaugam albusul batut spuma cu un varf de cutit de sare, fructele confiate si stafidele.
Pasca cu branza si blat de biscuiti-Asamblare
Scoatem blatul din frigider si turnam peste el compozitia de branza gata preparata.
Se coace la cuptor la foc potrivit timp de 40 min.Dupa ce am oprit cuptorul o lasam sa se raceasca in el.
Se decoreaza cu zahar pudra vanilat.
Fiindca ai mei nu prea iubesc pasca clasica, am fost nevoita sa o adaptez.
Se pare ca de data asta am nimerit-o.
Comentarii recente
Carmen Dinu
01/05/2013 at 18:10Clasicul cheese-cake,rebotezat…Prajitura,in sine,e foarte simplu si rapid de facut si…un deliciu,daca-ti place branza!
adriana
21/04/2019 at 14:49Ce sa spun, ca toate sunt bune si gustoase de nu stiu pe care sa o incerc, multumim mult. Paste fericit !