In fiecare an de Pasti pe langa cozonaci si alte bunatati pregatesc si pasca cu branza dulce de vaci.
Anul acesta nu am folosit doar stafide in umplutura asa cum faceam de obicei ci am adaugat un amestec de fructe confiate ce ia dat o savoare deosebita.
Ingrediente
300 g aluat de cozonac
300 g branza de vaci
4 oua
zahar dupa gust
150 g mix de fructe confiate
esenta de vanilie
o lingura de gris
un galbenus pentru uns
Mod de preparare
Pasca se monteaza direct pe tava de copt.Eu am ales sa o fac pe o tava obisnuita, nu intr-o forma rotunda.
Se intinde o foaie cu un diametru de 20 cm si cam de 0,5 cm grosime
In jurul discului de aluat se aseaza o cununa tot din aluat pe care am facuto exact ca la reteta de Colacei cu unt si scortisoara, singura diferenta fiind ca nu am mai folosit scortisoara.
In mijloc se pune umplutura de branza si se lasa la crescut 10 min.
Se unge cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte dupa care se introduce la cuptor.
Se coace cam 30 min la foc potrivit.
Este gata cand cununa de aluat se rumeneste frumos.