O data cu inceperea scolii a venit si o grija in plus privind pachetelul ce trebuie sa il punem in ghiozdanele copiilor. Fiindca de cele mai multe ori pregatim in graba un sandvis, astazi va propun aceste pateuri cu cascaval si carnaciori, pregatite in casa.
Se fac extrem de usor, eu tot timpul am in congelator un pachet de aluat foietaj, umplutura o alegeti dupa gust si nevoie, poate fi chiar si dulce.
Am folosit de aceasta data sos pesto, cascaval felii de la Delaco si rondele de cabanos.
Este un pateu consistent numai bun pentru pachetelul de scoala sau servici.
Mai jos gasiti inca doua retete ce le puteti pregati pentru pachetel!!
Pateuri cu cascaval si carnaciori-Ingrediente
- pentru 4 buc
- 400 g aluat foietaj
- 100 g cascaval DeSenvis felii Delaco
- 3-4 carnaciori cabanos
- sos pesto
- 1 ou
- seminte de susan
Cum pregatim pateurile cu cascaval si carnaciori
Aluatul foietaj se taine in 8 bucati egale, patru dintre ele se perforeaza cu o ustensila speciala sau cu un cutit bine ascutit.
Pe celelalte 4 bucati se pune cate o lingurita de sos pesto (eu de data aceasta am folosit unul cumparat dar puteti sa il pregatiti si in casa, aveti link catre reteta la lista de ingrediente).
Peste sosul pesto se pun feliile de cascaval si rondelele de carnaciori cabanos.
Se aseaza deasupra bucatile de aluat perforat si se preseaza pe margini cu furculita.
Se ung pateurile cu galbenus de ou si se presara cu susan.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 200C pentru 20-25 min sau pana ce pateurile sunt rumene.
Aceste pateuri cu cascaval si carnaciori pot fi consumate atat calde cat si reci.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Tony
23/09/2020 at 13:17Interesanta reteta , trebuie sa o incerc!