Daca inca nu ati testat placinta cu branza si visine e timpul sa o faceti.
Combinatia de branza dulce de vaci si visine acrisoare e grozava!! Unde mai pui ca timpul de preparare este relativ scurt fiindca se foloseste foi de placinta si nu trebuie pregatit aluat in casa.
Dupa cum se vede, reteta e in site de foarte mult timp, de atunci si pana acum am facut-o de multe ori asa ca am editat reteta si am actualizat pozele finale .
Alte doua retete in care am folosit combinatii de fructe si branza dulce le gasiti mai jos dand click pe titlul de pe imagini
Placinta cu branza si visine – Ingrediente
- tava de 35/23 cm
Umplutura de branza - 600 g branza dulce de vaci
- 150 g zahar
- 3 oua
- 3 linguri de gris fin
- un plic zahar vanilat
- o lingurita coaja de lamaie
- un praf de sare
Umplutura de visine - 700 g visine fara samburi- proaspete sau din congelator
- 100 g zahar
- 3 linguri de pesmet
- un plic zahar vanilat
Pentru sos de smantana - 250 ml smantana dulce
- 2 linguri zahar
- 1 ou
- zahar vanilat
- un praf de sare
100 ml apa minerala
Alte ingrediente - un pachet foi de placinta(400 g)
- 100 g unt topit pentru uns
- sahar pudra vanilat
Cum pregatim placinta de casa
Intai pregatim umplutura de branza si umplutura de visine.
Branza bine scursa se amesteca cu sarea, ouale, zaharul, grisul , vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena si ferma.
Visinile dupa ce li s-ai scos samburii sau dupa ce au fost scoase de la congelator se pun intr-o sita si se lasa pana se scurge toata zeama.
Se adauga peste ele zaharul, pesmetul fin si vanilia.
La capatul unei foi de placinta unsa cu unt se aseaza un rand de branza lasand marginile libere cam de 2-3 cm. Se pliaza capetele si se ruleaza formand un sul de dimensiunia tavii in care se pune placinta.
La fel se procedeaza si cu sulul de placinta in care se pune umplutura de visine.
Cele doua suluri formate se aseaza pe o a treia foaie de placinta unsa cu putin unt si se ruleaza . Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se porocedeaza astfel pana ce se umple tava.
Placinta astfel formata se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15 min.
Cum pregatim sosul de smantana
In acest timp se pregateste sosul de smantana astfel : smantana se bate bine cu zaharul, oul, aromele si apa minerala.
Dupa ce placinta a stat la cuptor 20 min, se scoate si se adauga deasupra sosul de smantana si se introduce din nou la cuptor pentru inca 30 min sau pana ce placinta este rumena.
Placinta cu branza si visine se scoate, se lasa sa se racoreasca apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat !!
Pofta buna !!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!