Placinta cu dovleac este „vedeta” la noi in casa 🙂 De fiecare data cand pregatesc ceva cu dovleac, placinta, prajitura, strudel, dispar cat ai clipi. Tocmai de asta mi-am facut provizii la congelator de dovleac ras. Si iata ca a prins bine !! Acum la inceput de post am facut o placinta cu dovleac, de post tare buna , care a fost savurata cu mare placere de ai mei !!
Placinta cu dovleac-Ingrediente
Aluatul
700 gr faina
25 gr drojdie
350 ml apa(mai mult sau mai putin)
50ml ulei
2 lg zahar
1/2 lingurita sare
Umplutura
2kg dovleac
zahar dupa gust
scortisoara baton
zahar vanilat
2 linguri pesmet fin alb
ulei pentru uns
Mod de preparare- Placinta cu dovleac
Intai pregatim umplutura de dovleac astfel : curatam dovleacul de coaja si il radem prin razatoarea mare.
Punem dovleacul ras intr-o cratita la calit cu zahar dupa gust,un baton de scortisoara si un pic de sare.
Cand dovleacul au inceput sa se inmoaie dam deoparte scoatem batonul de scortisoara si adaugam pesmetul care are rolul de a absoarbe sucul lasat de dovleac.
Cand s-a racit aromatizam umplutura cu zahar vanilat.
Cum se fac foile de placinta
Punem faina cernuta intr-un castron si adaugam sarea peste ea.
Separat dizolvam drojdia cu zaharul, adugam cam 100 ml apa calduta si rasturnam peste faina
timp in care incepem sa framantam adugand apa calda putin cate putin pana ce consistenta aluatului devine elastic si usor de framantat.
Adaugam si uleiul si framantam bine pana se incorporeaza bine.
Lasam aluatul la odihnit nu mai mult de 5-10 min, dupa care portionam aluatul cam in 5 bucati, in functie de marimea tavii in care puneti placinta.
Intindem fiecare bucata in foaie subtire in forma de dreptunghi, ungem cu ulei si asezam o parte din umplutura deasupra.
Rulam formand un sul pe care il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Asa procedam si cu celelalte.
Dupa ce am terminat ungem deasupra cu putin ulei si presaram cu zahar tos.
Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade C timp de 30-40 de min sau pana placinta se rumeneste frumos .
Se serveste pudrata cu zahar pudra vanilat.
Comentarii recente
Tunde Beyxer
01/04/2013 at 17:53Yum-yum 🙂 preferatele mele!!! Maine dau fugutza sa cumpar dovleac 🙂
Bunatati din Natura
16/04/2013 at 13:38O reteta utila si ca sa usuram mai mult treaba gospodinelor le oferim si umplutura gata facuta:http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/dulceata/dovleac-facut-dulceata
LoredanaCarp
16/04/2013 at 17:24Trebuie sa testam :)..nu credem pe cuvant !!:)
David Mihail Mariana
27/04/2013 at 16:36eu deja am incercat cateva retete si miau reusit foarte bune pupici
Stela
30/01/2021 at 14:00F.buna,eu am facut cu mere ,nu am avut dovleac in casa,e super buna si usor de facut.Am trisat putin,am frământat aluatul la mașină de paine ,doar 30 min,in rest am respectat reteta.
Ana Maria
03/11/2013 at 19:19foarte buna…astazi am incercato
rosu iulia
10/01/2014 at 13:55se poate face si cu visine
georgeta
10/11/2014 at 20:08se poate combina si cu mere este foarte buna
Vic
21/09/2017 at 22:20Am facut pentru doamna care stau cu ea in Canada ,ea nu a mincat asa ceva piña acuma .Am terminat-o da tot.
Loredana
22/09/2017 at 09:04Ma bucur ca v-a fost pe plac!!
Titiana
14/09/2022 at 17:45Multumesc pentru reteta, demult cautam reteta asta! E usor de facut si cred ca este super buna , arata grozav!
Loredana
15/09/2022 at 18:24Multumesc!! Sper sa va fie de folos!!
Adriana K.
07/10/2017 at 14:58Am facut de doua ori reteta, mi-a iesit foarte buna. Felicitari autoarelor site-ului pentru retetele postate! Imi plac foarte mult si, desi nu am incercat foarte multe, mi-au iesit si am de gand sa mai incerc si altele. Apreciezi, mai ales, faptul ca sunt dezvaluite, mici „secrete” sau sfaturi utile de mare ajutor pentru cele mai putin initiate in ale bucatariei :).
Loredana
08/10/2017 at 16:47Adriana ma bucur mult ca ai incercat reteta si ca a fost pe placul tau. Si noi multumim ca ne vizitezi site-ul si ca iti plac retetele noastre !!
Pupici Loredana si Liana
Oana
01/11/2017 at 10:34Drojdie uscata sau proaspata?
Liana Liana
03/12/2017 at 21:18se poate folosi ambele
Mia
17/11/2017 at 16:55Am incerca.o astazi.fenomenala!!!!felicitari ptr retetele postate.am facut multe,toate reușite.multumesc
Mariana M
01/10/2019 at 14:50Buna am facut-o,am testat si alte retete si au iesit.Multumim
Loredana
02/10/2019 at 12:25Multumim si noi!!
Simona Marcu
18/10/2019 at 14:44Extraordinar de buna și pufoasă, mulțumesc pentru rețetă extraordinară!
Loredana
23/10/2019 at 12:48Cu drag !! :*
Tatiana Popescu
03/10/2021 at 21:54Cita drojdie uscata? Aici in sudul Californiei nu se găsește drojdie proaspăta.
Loredana
05/10/2021 at 15:38Puteti folosi cam 4g de drodie uscata. E deajuns pentru cantitatea de faina data.
Elena
27/10/2022 at 21:56Super buna!
Cred ca o fac de 5 ani, de cate ori am ocazia si am dovleac prepar cate o tava!
Nu ajunge pana a doua zi! 😁
Loredana
04/11/2022 at 19:00Ce ma bucur!! Este si preferata mea!! <3