Placinte cu telemea si foi de casa
Astazi vorbim despre placinte!! Placintele sunt printre preferatele mele fiindca pot fi facute in foarte multe variante si cu umpluturi diverse.
Eu am ales sa folosesc telemeaua de vaca in saramura de la Delaco fiindca este sarata atat cat trebuie, este o branza ferma la atingere dar cremoasa si foarte gustoasa!!
Chiar isi merita numele de „Produs Fantastic” !!
Se poate consuma si ca atare dar e grozava in placinte mai ales daca alegeti sa le pregatiti cu foi pregatite in casa!!
Placinte cu telemea si foi de casa- Ingrediente
Foi de placinta (4 foi)
500 g faina alba
300 ml apa calduta
1 lingura otet alb
1/2 lingurita sare
50 g unt
50 ml ulei
Umplutura de branza
400 g telemea de vaca in saramura- Delaco
3 galbenusuri
zahar dupa gust
unt topit sau ulei pentru uns foile
un galbenus pentru uns deasupra
zahar tos pentru presarat deasupra(optional)
Placinte cu telemea si foi de casa -Mod de preparare
Umplutura de branza telemea pentru placinta!
Cat timp aluatul sta la odihnit se pregateste umplutura de branza.
Fiindca nu e o telemea extrem de sarata, eu am ales sa indulcesc umplutura dar se poate pregati si o umplutura sarata in care sa fie adaugat marar si codite de ceapa verde. Bucatile de branza se scot din saramura, se trec prin razatoarea de mere si se amesteca cu zaharul dupa gust si galbenusurile de ou.
Daca umplutura este prea moale puteti adauga in compozitie o lingura de gris fin.
Cum se pregatesc in casa foile de placinta!
Faina cernuta se pune intr-un vas incapator. Se adauga sarea si otetul apoi apa calduta putin cate putin, framantand pana la incorporare.
Se continua framantarea pana ce aluatul este elastic si nu se mai lipeste de maini.
Se imparte in patru bucati egale, se aplatizeaza si se ung din belsug cu unt moale amestecat cu ulei.
Bucatile se aseaza pe un platou una peste alta, se acopera cu o folie de plastic si se lasa 30 min la temperatura camerei.
Pe masa se aseaza o panza alba sau o fata de masa alba ce o folosim exclusiv pentru a intinde foile de placinta.
Bucata de aluat se intinde usor in mana apoi se pune pe fata de masa si se intinde in foaie subtire ca in imagini.
Daca marginile sunt un pic mai grosute le decupam cu un cutit sau o rola de taiat pizza.
Placinte cu telemea si foi de casa
Foaia de placinta se unge cu untul topit sau ulei , se intinde pe jumatate din foaie umplutura de branza intr-un strat cat mai uniform posibil, se pliaza un pic marginea peste branza, apoi ridicam marginea fete de masa stfel incat placinta se ruleaza singura.
Se ruleaza in forma de melc si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Daca nu vreti sa faceti placinte individuale puteti opta sa o asezati intr-o tava rotunda asa ca in imagine sau intr-o tava obisnuita dreptunghiulara.
Se ung deasupra cu galbenus de ou, se presara cu zahar tos si se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 30 min sau pana ce placinta este rumena.
Se pot consuma atat calde cat si reci , sunt foarte gustoase si fragede !!
Comentarii recente
Service GSM Bucuresti
30/05/2018 at 14:39Foarte bun
Ileana Vasile
12/08/2020 at 06:45V-am descoperit de putina vreme și de atunci am făcut o mulțime din rețele voastre. Mai nou probez dulcețuri și conserve. Am o rugaminte:am înțeles ca doamna Lia este din Crișana. La ORADEA se fac niște plăcinte cu varza acra sau cu brânză și cartofi, la tigaie. Va rog dacă puteți sa ne dați rețetă. Sunt bestiale. Va mulțumesc!