Placintele cu Telemea si Marar
In una din zile am avut pofta de ceva sarat. M-am uitat prin frigider si am gasit cateva ingredient din care puteam sa incropesc ceva pe gustul si pofta inimii mele. Ce am gasit? Niste Telemea de Vaca in Saramura-Delaco, niste fire de marar verde… . Nu am stat mult pe ganduri ca m-am pus la treaba si am facut patru Placintele cu Telemea si Marar. Desigur, placintelele se pot umple cu orice umplutura nu numai cu telemea. Depinde de gusturile fiecaruia.
Alte retete cu produse lactate gasiti in sectiunea Retete Delaco. Va recomand totodata sa cititi si retetele Placinta cu Telemea si Marar, sau Turtele Taranesti.
Ingrediente Placintele cu Telemea si Marar
250 g faina
70 ml apa calduta
3,5 g drojdie uscata
2 g sare
1 lingura ulei
250 g Telemea de vaca in saramura
½ legatura marar verde
1 ou pentru uns
1 betisor
1 forma pentru decupat aluatul
Preparare Placintele cu Telemea si Marar
Simpla ca buna ziua reteta de Placintele cu Telemea si Marar ! Ne apucam intai de aluat caci trebuie lasat la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata sis area. Adaugam apa si amestecam bine pana obtinem un aluat omogen. Punem la final 1 lingura ulei si continuam sa framantam pana acesta se incorporeaza. Se presara cu putina faina si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Branza telemea se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu mararul taiat marunt. Nu a fost nevoie sa adaug nimic la branza caci este cremoasa si nu a necesitat sa pun nici un liant.
Aluatul dospit se rastoarna pe suprafata de lucru presarata cu putina faina si se intinde cam la 3-4 mm grosime.
Se decupeaza cu forma rotunda. Aluatul ce pica se lucreaza din nou, se intinde si se decupeaza. Se procedeaza la fel pana nu ne mai ramane aluat. Pentru o placinta aveti nevoie de 3 cercuri de aluat.
Acum dupa ce aluatul a fost decupat ne punem sa umplem placintelele. Punem in mijlocul fiecarei rondele de aluat o lingurita cu branza(vedeti si in imagine), si apoi suprapuneti cate trei rondele cu branza.
Aduceti lateralele celor trei rondele pana pe mijloc si le impreunati ( ca in imagine), iar apoi cu betisorul apasati pana jos. Se formeaza doua compartimente tip petale. Adunati la mijloc partile exterioare ale petalelor formate si din nou apasati cu betisorul peste ele. Astfel se formeaza inca doua petale.
Se ung placintelele cu ou batut si se pun la copt in cuptorul preincalzit pana se rumenesc.
Le scoateti din cuptor, nu va grabiti sa mancati caci se poate sa va ardeti chiar daca va face cu ochiul si va indeamna sa mancati. Placintelele se pot umple cu diverse umpluturi dupa cum am mai spus.
Comentarii recente
elena
25/05/2017 at 22:58Tot ce faceti este frumos prezentat si,mai ales,gustos.
Desi nu „comentez”,va urmaresc,incerc si totul este foarte bun.
Multumesc!
Loredana
29/06/2017 at 14:10Multumim mult, Elena !! :*