Ingrediente :
100 ml lapte
1 lingura zahar
30 gr drojdie
600 gr faina
200 gr untura(sau 250 gr rama)
300 gr branza dulce de vaca(sau 150 gr branza de oaie si 150 gr branza de vaca)
3 galbenusuri de oua
1 lingura sare
100 ml smantana
100 gr cascaval razuit pentru aluat
40 gr cascaval razuit se va pune deasupra pogacelelor
Preparare :
Incalzim 100 ml lapte si adaugam la el 1 lingura de zahar si sare si 30 gr drojdie.Intr-un vas punem 600 gr faina la care adaugam 200 gr untura si le amestecam bine .Apoi se adauga laptele in care am dizolvat drojdia,300 gr branza pe care o pasiram, 2 galbenusuri de ou si 100 ml smantana. Framantam compozitia pana obtinem un aluat mai moale. Se formeaza un bulgare si se lasa la dospit , acoperit la loc caldut ptr circa 30 min. Dupa ce a dospit pe o planseta presarata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara pe care presaram 100 gr cascaval razuit.Pe lungime se rasuceste si se lasa asa la dospit inca 20 minute la loc caldut. Sucitura astfel obtinuta se intinde la o grosime de cca 2 cm , se unge deasupra cu galbenus de ou si se presara deasupra cu 40 gr cascaval razuit. Se decupeaza cu o forma care sa aiba diametrul de 4 cm. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ,se lasa inca 10 minute la dospit in tavi si se da la cuptorul preincalzit. initial se tine la foc iute pana incepe sa creasca , apoi se reduce focul la mai mic. (daca aveti cuptor care va indica gradele , pogacelele se coc la 200 grade timp de 20-25 minute).
Pofta Buna !!