Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu dovleac si indulcitor

Prajitura cu dovleac si indulcitorPrajitura cu dovleac si indulcitor
Imi plac mult deserturile cu dovleac asa ca am ales sa incerc aceasta prajitura si cu indulcitorul natural Green Sugar- dulce natural de la Laboratoarele Remedia.
Va recomand cu incredere indulcitorul Green Sugar.
Se utilizeaza la fel ca zaharul, poate fi folosit in dulciuri ce necesita tratament termic fara a schimba gustul acestora.
Are valoare energetica zero si putere de indulcire egala cu a zaharului, este recomandat si persoanelor diabetice in cadrul unei diete echilibrate.
Va recomand sa incercati si reteta de Baclava !!

Prajitura cu dovleac si indulcitor-Ingrediente aluat

300 g faina
100 g unt
3 linguri iaurt gras
3 galbenusuri ou
1/2 plic praf de copt
2 linguri indulcitor natural Green Sugar
un praf sare
o esenta vanilie
Umplutura
1kg dovleac ras
indulcitor natural Green Sugar, dupa gust
esenta de vanilie
2 lg pesmet fin
prajitura-cu-dovleac-si-indulcitor-ingrediente

Prajitura cu dovleac si indulcitor-Mod de preparare

Dovleacul il radem prin razatoarea de mere dupa care il calim impreuna cu indulcitorul natural pana se inmoaie putin.
Dam deoparte si adaugam pesmetul.
Dupa ce s-a racit aromatizam cu esenta de vanilie si scortisoara(optional)

Aluat fraged

Punem faina intr-un vas, adaugam 100 g unt, galbenusurile de ou, indulcitorul, sarea si iaurtul( daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati 1 -2 linguri, in functie de cat cere aluatul)si praful de copt.
Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale ( un aluat ce se poate intinde) sau daca aveti robot puneti toate ingredientele acolo si mixati pana obtineti un aluat omogen.

Prajitura cu dovleac si indulcitor

Prajitura frageda cu dovleac-Asamblare

Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati.
O parte o intindem pe o bucata de hartie de copt la marimea tavii 20/30cm si apoi o asezam cu grija in tava in asa fel incat pe margini sa ramana un surplus de aluat.
Intepam foaia din loc in loc cu o furculita
Dam la cuptor pentru 10 min dupa care scoatem, presaram cu putin pesmet deasupra, punem umplutura apoi asezam deasupra fasii de aluat.
Ungem cu ou batut si dam la cuptor  la 180 grade C pana se rumeneste frumos.
Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se portioneaza dupa preferinta.
Prajitura cu dovleac si indulcitor

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram