Prajitura cu dovleac si indulcitor
Imi plac mult deserturile cu dovleac asa ca am ales sa incerc aceasta prajitura si cu indulcitorul natural Green Sugar- dulce natural de la Laboratoarele Remedia.
Va recomand cu incredere indulcitorul Green Sugar.
Se utilizeaza la fel ca zaharul, poate fi folosit in dulciuri ce necesita tratament termic fara a schimba gustul acestora.
Are valoare energetica zero si putere de indulcire egala cu a zaharului, este recomandat si persoanelor diabetice in cadrul unei diete echilibrate.
Va recomand sa incercati si reteta de Baclava !!
Prajitura cu dovleac si indulcitor-Ingrediente aluat
300 g faina
100 g unt
3 linguri iaurt gras
3 galbenusuri ou
1/2 plic praf de copt
2 linguri indulcitor natural Green Sugar
un praf sare
o esenta vanilie
Umplutura
1kg dovleac ras
indulcitor natural Green Sugar, dupa gust
esenta de vanilie
2 lg pesmet fin
Prajitura cu dovleac si indulcitor-Mod de preparare
Dovleacul il radem prin razatoarea de mere dupa care il calim impreuna cu indulcitorul natural pana se inmoaie putin.
Dam deoparte si adaugam pesmetul.
Dupa ce s-a racit aromatizam cu esenta de vanilie si scortisoara(optional)
Aluat fraged
Punem faina intr-un vas, adaugam 100 g unt, galbenusurile de ou, indulcitorul, sarea si iaurtul( daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati 1 -2 linguri, in functie de cat cere aluatul)si praful de copt.
Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale ( un aluat ce se poate intinde) sau daca aveti robot puneti toate ingredientele acolo si mixati pana obtineti un aluat omogen.
Prajitura frageda cu dovleac-Asamblare
Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati.
O parte o intindem pe o bucata de hartie de copt la marimea tavii 20/30cm si apoi o asezam cu grija in tava in asa fel incat pe margini sa ramana un surplus de aluat.
Intepam foaia din loc in loc cu o furculita
Dam la cuptor pentru 10 min dupa care scoatem, presaram cu putin pesmet deasupra, punem umplutura apoi asezam deasupra fasii de aluat.
Ungem cu ou batut si dam la cuptor la 180 grade C pana se rumeneste frumos.
Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se portioneaza dupa preferinta.
Comentarii recente
Adriana
27/01/2017 at 00:44MULTUMIM! O sa incercam sa o preparam si noi!
Loredana
29/01/2017 at 22:40Sa aveti spor!!