Reteta aluat fraged
Multi dintre noi nu stim exact cum se prepara aluatul fraged pentru prajitura cu mere , sau pentru o tarta cu crema de vanilie , Tarta trandafir,… . Acum a sosit vremea sa detailam si aceasta reteta de aluat fraged in pasi pentru toti cei care sunt incepatori in ale bucataritului si suntem sigure ca veti reusi sa preparati cele mai bune prajituri, tarte, linzere cu aluat fraged chiar daca spuneti ca nu sunteti in stare.
Nu va credem! Cu noi totul este posibil! Aceasta reteta de aluat fraged imi place sa il prepar la diferitele prajituri, tarte sau linzerturi. Sper sa fiti si voi multumiti de aceasta reteta si va invitam sa vedeti Prajiturile cu aluat fraged, dar si delicioasele Tarte cu aluat fraged cu diferite umpluturi pregatite de noi la care puteti adapta reteta de fata. Sa trecem la prepararea Aluatului Fraged. Ingredientele date in reteta sunt suficiente pentru o tava de 29×22 cm.
Ingrediente Reteta aluat fraged :
200 g faina
50 g untura (sau unt)
50 g zahar
2 galbenusuri ou
1 plic zahar vanilat
1 varf cutit de sare
1 plic praf de copt
2 linguri smantana (sau cat cuprinde faina)
Preparare Reteta aluat fraged :
1.Puneti faina intr-un bol .
2.Adaugati untura, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea.
3.Amestecati ingredientele
4.Adaugati galbenusurile de ou si smantana rece. Framantati pana obtineti un aluat elastic si omogen.
5. Aluatul obtinut il invelim in folie de plastic.
6. Aluatul infoliat se da la rece pentru cel putin 1 ora.
Aluatul fraged se poate folosi la diverse prajituri, tarte, linzere….
Comentarii recente
Adela Pop
28/11/2014 at 19:42trebuie sa fac si eu coji de mini tarte poate gasesc aluatul minune sa nu se mai inmoaie mini tartele ca savarinele
elena
01/12/2014 at 19:51Buna ziua.Cu ce pot inlocui untul,untura si smantana?Fetita mea are intoleranta la lactoza si nu putem manca nimic ce contine lapte.
Catalina
05/04/2015 at 16:06*A incercat cineva aluatul acesta si la Pasca ?
Liana Liana
05/04/2015 at 20:31Catalina, nu stiu daca a incercat cineva aluatul la pasca dar pot sa iti spun ca este un aluat fraged si dupa parerea mea ar iesi o Pasca super. O voi incerca eu de Paste si am sa iti spun cum a iesit. Paste Fericit !