De ani de zile folosesc aceasta reteta pentru a face blatul de pizza. Este cel mai bun blat de pizza, dintre toate cele pe care le-am incercat de 20 de ani incoace. Se prepara foarte usor si cantitatile pe care le dam in Reteta blat pizza sunt suficiente pentru a obtine 4 bucati de pizza cu un diametru de 32 cm. Cu aceasta ocazie va prezentam reteta de preparare al blatului de pizza in pasi sustinuta cu imagini din timpul prepararii. De-a lungul anilor am tot modificat ingredientele pana am ajuns la formula finala care mi se pare cea mai buna. Vedeti si Pizza pe Folie.
Ingrediente Reteta blat pizza:
400 g faina
10 g drojdie proaspata
5 g zahar
5 g sare
200 ml apa calduta
75 ml ulei (se poate folosi si ulei de masline)
Preparare Reteta blat pizza:
Drojdia impreuna cu sarea si zaharul o vom dizolva in 50 ml apa caduta. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem o adancitura in care turnam drojdia dizolvata ca in cele spuse mai sus. Incepem sa amestecam si adaugam usor restul de 150 ml apa calduta.
Framantam pana la omogenizare dupa care adaugam si 75 ml ulei.
Reteta blat pizza
Se framanta aluatul pana tot uleiul se incorporeaza. Blatul rezultat se pune in punga si se da la rece pentru cel putin 30 de minute. Acest blat se poate lasa la rece chiar si 24 de ore.
In acest timp blatul dospeste dublandu-si volumul. Din aluatul rezultat obtinem 4 bucati de pizza cu diametrul de 32 cm. Fiecare bucata de aluat se intinde pe tava de pizza, se pun ingredientele dorite si se da tava la cuptor.
In cazul in care nu aveti astfel de tavi puteti intinde aluatul direct intr-o tava sau mai usor in tavi improvizate pe moment din folie de aluminiu. Poate va surade ideea si incercati sa coaceti pizza pe folie asa cum am facut si eu intr-o vreme. Iata metoda mea de a coace Pizza pe folie.
In continuare va invit sa vedeti cateva retete de Pizza. Pizza Margerita, Pizza cu amestec Mexican, Pizza Rulou, Pizza fara blat, Pizza.
Comentarii recente
dana
17/07/2014 at 19:36Aluatul nu trebuie sa stea la cald sa poata creste?isi dubleaza volumul stand in frigider?
Loredana
17/07/2014 at 20:27Acest aluat trebuie sa stea la rece.Da, isi dubleaza volumul si la frigider.
Cecilia
13/09/2017 at 15:13Aluatul creste la rece
Liana Liana
14/09/2017 at 22:12Exact !
iulia
16/09/2014 at 15:45blatul se poate la congelator dupa ce a stat mai intai in frigider, sau direct?
Florentina
20/10/2014 at 14:14Am facut blatul de multe ori si de obice il pun la frigider.
_________________
pensie.ro
Camelia
25/04/2015 at 16:53Am incercat si eu aluatul dar nu stiu de ce cei 200 ml de apa au fost insuficienti pentru 400 g faina, nu am putut incorpora toata faina, a mai ramas! De ce oare?
adrian
10/01/2016 at 13:48Cand adaugi si uleiul se incorporeaza f f f bine..eu chiar ma adaug cate putina faina
Carmen
30/09/2015 at 11:06Este foarte bun blatul. Delicios.
Catalin matei
29/08/2016 at 21:36La ce temperatura putem coace pizza
Loredana
06/09/2016 at 21:48Eu o coc la programul special de pizza 15 min la 250 grade C sau la 220 grade C timp de 20 min pe functia de ventilatie.
Cristi
30/01/2017 at 18:40Cel mai bun aluat.
De cateva luni doar aceasta reteta o folosesc..
Loredana
07/02/2017 at 19:05Ne bucuram ca va e pe plac!!
Luc a
05/08/2017 at 13:13Felicitări. Mulțumesc
Loredana
07/08/2017 at 19:05Multumim!!
Ioana
06/08/2019 at 20:07Buna. Unde gasesc dispozitivul de întins aluatul? Cum recomandați sa fie intins: cu mâna sau cu acel instrument? Mulțumesc
Loredana
19/08/2019 at 15:35Se gasesc in magazinele cu ustensile de bucatarie . Puteti intinde aluatul si cu mana sau sucitorul.
Mira
23/07/2020 at 08:19Cautand frenetic reteta aluatului perfect, dospit la rece, am vazut si ceva in plus: dupa ce prepari aluatul, il lasi la crescut o ora la temperatura camerei, apoi il pui la frigider.
Ce credeti, e bine si asa?!