A sosit si ziua in care va prezentam cum preparam foile de cremsnit. Foile de cremsnit preparate in casa sunt mult mai bune decat cele cumparate asa ca va recomandam sa le incercati si va asteptam cu impresii. Va invitam sa rasfoiti si urmatoarele retete Prajitura Cremes cu piscoturi si rom, Cremsnit, Cremsnit cu crema de vanilie si frisca, Cremes clasic, dar si o varianta mai rapida, Cremes Rapid .
Ingrediente aluat Reteta Foi Cremsnit-Cremes :
200 g faina
3 galbenusuri
1-2 linguri smantana
1 praf de sare
1 lingura cu otet
Ingrediente untura pentru Foi Cremsnit-Cremes :
150 g margarina (150 g untura)
150 g faina (200 g faina)
Preparare Reteta Foi Cremsnit-Cremes :
Intr-un vas punem faina, galbenusurile, 1 praf de sare, 1 lingura cu otet, si 1-2 linguri smantana . Se amesteca pana se obtine un aluat elastic. Aluatul se imparte in doua parti egale.
Preparare untura pentru Reteta Foi Cremsnit-Cremes :
Amestecam margarina cu 150 g faina si o dam deoparte . Impartim aceasta compozitie in doua. (Eu am folosit varianta cu untura, vedeti mai sus la ingredientele)
Preparare Reteta Foi Cremsnit-Cremes :
Luam o parte din aluat si il intindem, iar peste foaie intindem uniform prima parte din untura preparata din margarina si faina ca mai sus.
Impaturim foaia unsa de la dreapta la stanga pana la mijloc, apoi partea stanga o aducem peste cea pliata. Partea de jos o pliem iar pana la mijloc si partea de sus o tragem peste partea pliata.
O acoperim cu o folie si o dam la rece pentru jumatate de ora. Dup ace au trecut 30 minute intindem din nou foaia si o pliem la fel ca prima data. O dam din nou la rece pentru 30 minute. O scoatem din nou si de aceasta data o intindem pe dosul tavii si o coacem.
La fel procedam si cu celelalte componente sa obtinem a doua foaie de cremes-cremsnit.
Intr-un alt post o sa va aratam si cum preparam Crema pentru Cremsnit tot in imagini, pas cu pas.
Comentarii recente
Mihaela
09/03/2015 at 18:06Tot amestecul de faina cu untura se intinde pe foaie de prima data, da? Urmatoarele doua plieri sunt doar intinse cu sucitorul fara sa mai fie unse, am inteles corect? Intreb pt ca am facut fel de fel de foi pt cremsnit, dar nu pot spune ca au atins nota 10. O sa pregatesc si aceasta reteta.
Laura
09/11/2015 at 22:03Da, Mihaela, asa se face. Am facut reteta asta de nenumarate ori, iasa foarte buna.
Flor
27/01/2016 at 13:09Imi place ft mult sigur am sa fac doar ca nu ati pus temperatura la care se coc foile
Loredana
04/02/2016 at 20:50Din pacate nu avem aragaz obisnuit care nu arata temperatura 🙁
Vlad
12/09/2016 at 08:04Dacă vrei să vezi temperatura din interiorul unui cuptor obișnuit poti sa cumperi un termometru care se pune in cuptor.( Doar o sugestie)
Mia
14/04/2017 at 15:06Am facut foile si au iesit super. Multumesc pentru reteta.