Rolls Cinnabon
Un mare adevar a spus Gabriela Cara la aceasta reteta postata pe un site culinar „Mananci si plangi!!”
De ceva vreme le-am tot dat tarcoale acestor Rolls Cinnabon asa ca de asta data li s-a implinit si pot sa va spun ca sunt de vis!! Merita sa incercati aceste rulouri cu scortisoara si glazura de mascarpone si caramel !!
Rolls Cinnabon-Ingrediente
Aluat
600 gr faina tip000,
250 ml lapte,
125 gr zahar,
80 gr unt moale,
2 oua,
30 gr drojdie proaspata,
1/2 lingurita sare
Umplutura:Rolls Cinnabon
250 gr zahar brun,
2 linguri scortisoara macinata,
80 gr unt moale,
Glazura:Rolls Cinnabon
100 gr unt moale,
250 gr zahar pudra,
100 gr crema de branza Hochland,
100 gr nuci maruntite,
Sos Caramel:Rolls Cinnabon
300 gr zahar,
150 ml frisca lichida,
80 gr unt,
1 lingurita amidon,
Mod de preparare-Rolls Cinnabon
Aluat
Intr-un vas se dizolva drojdia cu putin zahar se adauga cam 100 ml lapte caldut si putina faina.
Maiaua formata se lasa la crescut.
Dupa ce si-a dublat volumul se adauga restul de faina, ouale, sarea, zaharul dizolvat in restul de lapte si untul moale. Se framanta pana ce aluatul devine elastic.
Se unge cu putin ulei si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut se rastoarna pe blatul de lucru care in prealabil l-am uns cu putin ulei (sau il puteti presura cu putina faina).
Se intinde o foaie dreptunghiulara cu o grosime de jumatate de cm.Se unge cu unt si se presara uniform amestecul de scortisoara si zahar brun.
Aluatul se ruleaza cu grija pe lungime iar cu ajutorul unei ate se taie in bucati egale de 4-5 cm .
Fiecare melcisor se aseaza culcat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut timp de 20-30 min.Se coc la foc moderat (cam 200 grade Celsius) timp de 12-15 min.
Glazura de mascarpone
Untul, crema de branza si zaharul se mixeaza impreuna pana obtinem o crema fina, usoara si pufoasa.
Sos Caramel
Zaharul se pune la topit intr-o cratita.
Cand a capatat o culoare aramie deschis adaugam untul si amestecam continuu pana se omogenizeaza (atentie ca e posibil sa sara asa ca lucrati cu grija).
Adaugam si frisca lichida si lasam sa fierba cam 5 min. In tot aceasta perioada amestecam continuu.
Dizolvam amidonul in putina frisca lichida si adaugam peste caramel omogenizand incontinuare.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Daca cumva este prea gros recomand sa mai adaugati frisca lichida si sa omogenizati energic.
Cand rulourile sunt gata coapte, fierbinti le turnam deasupra glazura din belsug si sosul caramel. Se presara nuci maruntite si se servesc.
Comentarii recente
Mimmi
25/08/2011 at 13:00Ii ador ! As manca non stop :)) !
Pupici!
Bianca
25/08/2011 at 17:53Super reteta. O am ssi eu salvata dar inca nu i-a venit randul:))
Pupici
Lory
29/08/2011 at 15:27Nici nu indraznesc ca le mai fac :))) fiindca nu ma pot abtine sa nu le gust .Bianca te sfatuiesc sa le incerci fiindca nici nu stii ce pierzi :))
Pup :*
nico
10/10/2011 at 12:11wow, ce imi ploua deja in gura. sigur le voi incerca.
Anonymous
12/02/2012 at 19:54Super bune.
Anonymous
04/03/2012 at 19:03Sunt minunate aceste rulouri si ma bucur nespus ca am gasit reteta la voi! Intrebare : Pot folosi si drojdie pudra?
Lory
15/06/2012 at 21:22Da poti folosi si drojdie uscata numai ca trebuie sa ai grija sa pui in functie de cantitatea de faina …are indicatii pe plic 🙂
Dana
15/06/2012 at 17:25se obtine aluat aluat sau pot folosi si aluat frantuzesc? am prin casa un pachet si nu stiu ce sa fac din el.
Lory
15/06/2012 at 21:23Astea sunt facute din aluat dospit .Se pot face si din aluat trantuzesc dar nu o sa aiba consistenta asta …si nici gustul ,desigur 🙂
Lore
28/08/2012 at 22:46e super!Felicitari Lory si iti multumesc ca ai postat-o!e foarte buna.V-o recomand din tot sufletul
Lory
28/08/2012 at 23:16Uff!!comentariul tau mi-a amintit iara de ea …as manaca si acum una …dar nu am voie 🙁
Ma bucur ca ti-a placut :*…intradevar sunt tare bune !!
Anonymous
08/10/2012 at 21:15un kg de zahar? nu este prea mult?
Lory
09/10/2012 at 09:26Inteleg ca ai adunat toata cantitatea de zahar ce este scrisa in reteta :).Eu zic ca nu este mult…ai optiunea sa pui pe rulouri atata glazura si sos dupa cum doresti …poti pune cate o lingurita din fiecare…poti reduce la sfert cantitatea de zahar din glazura …nu e batut in cuie.
Daniela
10/06/2013 at 17:55Buna! Am facut si eu aceasta reteta si a iesit foarte buna, aluatul f pufos si toppingul cu crema de branza e delicios.O voi reface cat de curand caci imi plac mult dulciurile cu scortisoara, insa voi injumatati zaharul deoarece este exagerat de dulce. Sosul caramel nici nu l-am mai pus peste, il am intr-un borcan la frigider si cred ca il voi folosi data viitoare.