1 cana lapte cald,
2 oua,
1/3 cana margarina,
4- 1/2 cani faina,
un praf de sare,
1/2 cana zahar,
30 gr drojdie proaspata,
Ingrediente umplutura:
1 cana zahar
2 -1/2 linguri scortisoara macinata
1/3 cana unt moale
nuca de cocos
Topping:
150gr crema de branza (am folosit Philadelphia) la temperatura camerei
1/4 cana (circa 60 gr) unt, margarina moale la temperatura camerei
1 -1/2 cani zahar margaritar macinat
1 fiola esenta vanilie
putina sare
Mod de preparare
1. Am pus faina intr-un vas impreuna cu 2 oua ,1/3 cana margarina ,un praf de sare si 1/2 cana zahar . Drojdia proaspata am frecat-o cu putin zahar, faina si lapte si am facut o maia care am turnat-o peste restul ingredientelor in vas.Framantam si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
2. Scoatem aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, si lasam acoperit inca 10 minute .
3. Intindem o foaie de 40cm x 53cm. Intindem untul amestecat cu scortisoara si zahar pe toata foaia de aluat (daca nu doriti cu scortisoara amestecati doar untul cu zaharul ).Eu la o parte am uns aluatul cu urmatorul amestec : zahar, unt si nuca de cocos.Putem face orice combinatie dorim. Rulam aluatul si taiem 12 rulouri aproximativ egale. Punem rulourile intr-o tava, pe hartie de copt la distanta de 3-4 cm unul de altul ,acoperim si lasam la crescut 30 de minute. Intre timp preincalzim cuptorul .
4. Coacem rulourile pana sunt aurii, initial la foc iute circa 10 minute pana acestea cresc ,apoi reducem focul la minim pana devin aurii.
In timp ce se coc rulourile, amestecam toate ingredientele pt topping pana ce obtinem o pasta omogena. Punem toppingul peste rulourile calde inainte de servire.
Pofta Buna !
Comentarii recente
pansy
18/04/2011 at 17:48ca intotdeuana super !!! treceti pe la m ine pe blog,ca am n iste premii simpatice pentru voi ! aveti rabdare sa faceti scroll down,ca sa le vedeti !
Sidy
20/04/2011 at 14:28Dragele mele….ploua rau pe aici la mine ! Mai ales in gura…..
Aveti un premiu la mine pe blog.Va astept cu mare drag sa il ridicati….
Va tzuc !