Maine este Inaltarea si ar fi trebuit sa fac macar un cozonac asa cum cere traditia dar l-am inlocuit cu aceste rulouri pufoase cu unt si ananas si bine am facut !!
S-a dovedit a fi cea mai inspirata alegere fiindca demult nu am mai mancat rulouri atat de pufoase si fragede !! Bucatelele de ananas din compot usor acrisoare si siropul dulce si aromat cu, care le-am insiropat le-a dat o savoare aparte.
Va las reteta mai jos si va recomand sa o incercati !!
Rulouri pufoase cu unt si ananas- Ingrediente
- Aluat
- 550 g faina alba
- 300 ml lapte cald
- 20 g drojdie proaspata
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 30 g unt
- 50 ml ulei
- 1/2 lingurita sare
Umplutura - un compot de ananas Sun Food
- 200 g zahar
- 100 g unt moale
- un galbenus pentru uns
- un varf de lingurita de curcuma (optional)
Cum pregatim rulourile pufoase cu ananas
Aluat dospit
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar pana ce devine lichida. Se adauga laptele cald amestecat cu restul de zahar, galbenusurile de ou, batute, esenta de vanilie si se amesteca pana la incorporare.
Faina cernuta se pune intr-un castron si se amesteca cu sarea. Se adauga compozitia de mai sus si se framanta pana la incorporare. Se adauga untul topit amestecat cu uleiul si se continuua framantarea pana ce aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de mana. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Eu am framantat aluatul la masina de paine, asa ca daca detineti o masina de paine , atunci procedat exact ca la prepararea painii numai ca mai adaugati in cuva si galbenusurile de ou si zaharul dizolvat in laptele cald .
Untul si uleiul se pune pe parcursul framantarii.
Cat timp aluatul sta la dospit pregatim umplutura de ananas.
Ananasul din conserva se taie in bucati mici, se pune intr-o cratita impreuna cu siropul si zaharul si se soteaza cateva minute. Pentru a intensifica culoarea se poate adauga un varf de lingurita de curcuma. Se scurge cam 3/4 din cantitatea de sirop si se pastreaza pentru a insiropa rulourile. Se continua sotarea pana ce scade tot lichidul si bucatelele de ananas devin sticloase.
Se lasa la racit inainte de a fi folosit.
Rulouri umplute cu ananas
Aluatul dospit se intinde intr-o foaie dreptunghiulara , se unge toata suprafata cu unt peste care se pun bucatelele de ananas sotate.
Se ruleaza strans si se portioneaza in bucati egale cu ajutorul unei ate de papiota.Se aseza in tava lasand putin spatiu intre ele si se lasa la dospit pentru 20 min.
Dupa ce au dospit, se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 30 min sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Se scot din cuptor si se toarna deasupra lor siropul oprit cand am sotata ananasul.
Sunt delicioase atat calde cat si reci, merita sa le pregatiti !!
Mai jos va las doua retete de rulouri dulci si sarate!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!