Rulouri umplute cu sunca si cascaval
Imi place foarte mult sa lucrez si sa prepar diferite produse de panificatie cu aluat dospit. Daca ar fi dupa mine toata ziua as sta si as framanta aluaturi pentru cozonaci,aluaturi pentru pizza, pentru diferite gustari. Nu este satisfactie mai mare decat sa vezi ca aluatul framantat creste si sta sa iasa din vasul in care l-ai pus la dospit.
Asa am ajuns sa pregatesc si aceste Rulouri umplute cu sunca si cascaval. Initial mi s-a cerut sa fac pizza, dar am zis ca este timpul sa mai schimbam pizza cu ceva mai interesant si mai nou. Zis si facut. M-am pus la framantat, in timp ce aluatul crestea frumos am pregatit cele necesare pentru umplutura, mai bine zis am improvizat cu ce am avut la indemana la acel moment prin casa si iata rezultatul final.
Va asigur ca in cele din urma dupa ce au gustat rulourile nu au mai cerut sa le prepar pizza ci au cerut portie dubla de rulouri umplute a doua zi. Puteti folosi orice combinatie pentru umplutura, dar sa nu omiteti partea cu usturoiul care da rulourilor un gust nemaipomenit.
Ingrediente aluat Rulouri umplute cu sunca si cascaval:
1 kg faina
200 ml lapte
1 lingura sare
1 lingura zahar
4 oua
30 g drojdie proaspata (sau 11 g drojdie uscata)
300 ml smantana (sau 150 ml iaurt si 100 ml smantana)
100 ml ulei
Ingrediente umplutura Rulouri umplute cu sunca si cascaval:
500 g cascaval Sophia–Delaco
7-8 catei usturoi
300 g sunca presata
200 g carnati (am folosit carnati de casa )
2 bucati ceapa
100 g unt sau margarina
100 ml ulei
Alte ingrediente:
2 oua
1 praf de sare
1 pachet susan
Preparare aluat Rulouri umplute cu sunca si cascaval:
Incalzim 200 ml lapte si dizolvam in el sarea, zaharul si drojdia dupa care o adaugam la faina impreuna cu 4 oua, 300 ml smantana si incepem sa framantam timp de 10 minute. Dup ace am framantat adaugam 100 ml ulei la aluat si continuam framantarea pana se incorporeaza uleiul. Presaram deasupra cu faina aluatul rezultat il acoperim cu un prosop si il lasam la loc caldut la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cat timp aluatul dospeste ne ocupam de umplutura ce vine pusa in rulouri.
Preparare umplutura Rulouri umplute cu sunca si cascaval:
Curatam usturoiul si il zdrobim marunt(eu am dat usturoiul pe razatoarea fina). Sunca si carnatii se taie cubulete. Ceapa o curatam si o taiem marunt dupa o care o punem deoparte.
Incingem uleiul si prajim sunca si carnatii taiati. Ii scoatem deoparte si in uleiul in care s-au prajit punem usturoiul razuit si calim cateva secunde dupa care adaugam 100 g unt sau margarina si lasam pe foc pana se topeste untul. Cascavalul se da pe razatoarea mare.
Preparare Rulouri umplute cu sunca si cascaval:
Aluatul dospit se rastoarna pe suprafata de lucru presarata cu faina se formeaza un rulou care se imparte in 4 parti egale. Luam o parte si o intindem cat mai subtire sub forma unui dreptunghi iar cu amestecul de ulei, unt si usturoi cu ajutorul unei pensule o vom unge si peste vom presara ceapa taiata marunt, carnati si sunca prajita, iar la final cascaval razuit.
Rulam aluatul cat mai strans pe lungime si obtinem primul rulou care se va taia in felii de cate 3 cm. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit pentru circa 15 minute dupa care se ung cu ou si se presara cu susan.
La fel se procedeaza si cu restul de 3 bucati de aluat ramas ca in cele descrise mai sus.
Rulourile astfel pregatite se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.