Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Spirale cu branza dulce

Ingrediente
400 gr aluat foietaj
400 gr branza de vaci(bine scursa)
150 gr zahar brun
2 oua
2 lgt coaja de lamaie
un galbenus pentru uns
seminte de mac
sare



c

 
Mod de preparare
Foietajul decongelat se taie in fasii lungi cat tine latura mai mare a aluatului si late de 6-7 cm.Pe aceste fasii se aseaza dealungul lor umplutura de branza pe care am preparat-o astfel:branza se amesteca foarte bine cu zaharul,sarea,ouale si coaja de lamaie .Branza trebuie sa aiba consistenta mai ferma …daca totusi iese mai moale va sfatuiesc sa adaugati in ea o lingura de pesmet fin alb si sa o mai lasati deoparte cam 15 min timp in care pesmetul absoarbe lichidul din ea.Se formeaza sulurile unind marginile aluatului dupa care le asezam sub forma de spirala.Se pun pe tava tapetata cu hartie de copt se ung cu galbenus de ou si se presara cu seminte de mac.Se coc la foc potrivit pana se rumenesc frumos .Se servesc atat reci cat si calde langa o cana de ceai sau lapte batut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram