Nimic nu este mai bun decat strudelul pregatit in casa cu multa dragoste si pricepere. Bine,bine, priceperea vine cu timpul, dar va asigur ca la aceste strudele nu trebuie sa fiti experte in ale bucataritului. Reteta este una foarte simpla si accesibila si celor incepatori in bucatarie. Va recomandam sa rasfoiti si alte retete cu branza din sectiunea Retete Delaco.
Ingrediente Strudel cu Branza si Visine
300 g faina
100 g untura (sau unt)
1 praf de sare
1 galbenus
smantana fermentata cat cuprinde
pentru uns aluatul separat mai avem nevoie de 100 g unt
Ingrediente Umplutura de Branza si Visine:
280 g Branza Pufoasa cu Smantana – Delaco
zahar vanilat
visine fara samburi bine scurse (am folosit visine conservate la rece, 1 borcan de 320 ml)
2 linguri griș
zahar dupa gust
Preparare umplutura:
Branza pufoasa se amesteca cu zaharul vanilat, zahar dupa gust compozitie la care adaugam 2 linguri gris si visinele scurse.
Preparare Strudel cu Branza si Visine :
Amestecam faina cu untura si adaugam praful de sare, galbenusul si smantana cat cuprinde pana obtinem un aluat omogen si elastic (mie mi-a trebuit circa 1 lingura de smantana, dar cantitatea depinde atat de faina folosita cat si de faptul ce folosim la preparare, untura sau unt). Aluatul obtinut se imparte in 4 parti egale. Fiecare parte se intinde pe suprafata de lucru presarata cu faina cat mai subtire sub forma dreptunghiulara sau patrata si se unge cu 25 g unt topit. Se ruleaza cat mai strans pe latura mai lunga si rulourile se pun pe o tava si se lasa la rece pentru 2 ore. Fiecare rulou se va taia in 6-8 bucati.
Fiecare bucata pe suprafata de lucru presarata cu faina se va aseza in picioare si se va intinde cat mai subtire. Se va umple cu amestec de branza si visine, se ruleaza, se aseaza in tava pe hartie de copt si se pun in cuptorul preincalzit la copt. Strudelele se coc la foc potrivit pana capata o culoare usor rozalie. Se scot din cuptor, se lasa putin la racorit dupa care se presara cu zahar pudra.
Pofta Buna si spor la gatit !