Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Strudel cu mere

Strudel cu mere

Am servit acest desert clasic, Strudel cu mere, alaturi de un pahar cu vin Maiastru Rose , un vin elegant, placut la degustare….

Strudel cu mere – Ingrediente :

500 g faina
200 g untura(sau 250 g unt)
1 ou
2 linguri zahar
25 g drojdie proaspata
1/4 lingurita sare
150 ml lapte
coaja razuita de la 1 lamaie
2 galbenusuri pentru uns

Strudel cu mere – Preparare

In 150 ml lapte caldut punem 2 linguri de zahar si 1/4 lingurita sare, apoi dizolvam 25 g drojdie lapte. Lasam sa dospeasca putin. Intre timp punem 500 g faina intr-un vas si adaugam 200 g untura. Faina se amesteca bine cu untura, adaugam 1 ou, coaja rasa de la o lamaie si laptele in care am dizolvat drojdia.

Lucram totul bine pana obtinem un aluat omegen si usor. Lasam aluatul la dospit pentru 30 minute la loc caldut.
In acest timp pregatim umplutura cu care vom umple strudelul. Am pregatit o umplutura de mere razuite cu scortisoara, zahar dupa gust si o mana de gris.

Puteti economisi timp daca folositi mere razuite la borcan dupa retetele de mai jos din imagini. Clic pe titlurile din imagini pentru reteta!

Dupa ce aluatul a dospit ,se rastoarna pe un planseu de lemn presarat cu faina, se imparte in 4 parti egale aluatul. Fiecare bucata se intinde in fasii mai lungi si mai inguste cu o grosime de 3-4 mm. Pe marginile mai lungi ale fasiilor de aluat se vor face taieturi inclinate adanci de 6-7 cm la o distanta de 4-5 cm o taietura de alta.

Strudel cu mere

Aluatul va arata ca si crengile unui brad. Mijlocul fasiilor se presara cu pesmet si peste punem umplutura. Indoim capetele aluatului peste umplutura si incepem sa pliem marginile peste umplutura de la dreapta la stanga ca si cum am impleti o codita.

Acest Strudel cu mere are un aluat fraged ce se preteaza foarte bine si la alte retete cu strudele.
Strudel cu mere

Ungem suciturile de strudel cu mere, cu galbenus de ou le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil unde le vom tine pana se rumenesc frumos ( la 180 grade celsius pana se rumeneste frumos).
Se scot din cuptor si se presara cand sunt aproape racite cu zahar pudra.

Iata si alte retete cu strudele …

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram