Am servit acest desert clasic, Strudel cu mere, alaturi de un pahar cu vin Maiastru Rose , un vin elegant, placut la degustare….
Strudel cu mere – Ingrediente :
500 g faina
200 g untura(sau 250 g unt)
1 ou
2 linguri zahar
25 g drojdie proaspata
1/4 lingurita sare
150 ml lapte
coaja razuita de la 1 lamaie
2 galbenusuri pentru uns
Strudel cu mere – Preparare
In 150 ml lapte caldut punem 2 linguri de zahar si 1/4 lingurita sare, apoi dizolvam 25 g drojdie lapte. Lasam sa dospeasca putin. Intre timp punem 500 g faina intr-un vas si adaugam 200 g untura. Faina se amesteca bine cu untura, adaugam 1 ou, coaja rasa de la o lamaie si laptele in care am dizolvat drojdia.
Lucram totul bine pana obtinem un aluat omegen si usor. Lasam aluatul la dospit pentru 30 minute la loc caldut.
In acest timp pregatim umplutura cu care vom umple strudelul. Am pregatit o umplutura de mere razuite cu scortisoara, zahar dupa gust si o mana de gris.
Puteti economisi timp daca folositi mere razuite la borcan dupa retetele de mai jos din imagini. Clic pe titlurile din imagini pentru reteta!
Dupa ce aluatul a dospit ,se rastoarna pe un planseu de lemn presarat cu faina, se imparte in 4 parti egale aluatul. Fiecare bucata se intinde in fasii mai lungi si mai inguste cu o grosime de 3-4 mm. Pe marginile mai lungi ale fasiilor de aluat se vor face taieturi inclinate adanci de 6-7 cm la o distanta de 4-5 cm o taietura de alta.
Aluatul va arata ca si crengile unui brad. Mijlocul fasiilor se presara cu pesmet si peste punem umplutura. Indoim capetele aluatului peste umplutura si incepem sa pliem marginile peste umplutura de la dreapta la stanga ca si cum am impleti o codita.
Acest Strudel cu mere are un aluat fraged ce se preteaza foarte bine si la alte retete cu strudele.
Ungem suciturile de strudel cu mere, cu galbenus de ou le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil unde le vom tine pana se rumenesc frumos ( la 180 grade celsius pana se rumeneste frumos).
Se scot din cuptor si se presara cand sunt aproape racite cu zahar pudra.
Iata si alte retete cu strudele …
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Any
03/10/2012 at 12:18Arata impecabil, iar vinul cred ca a mers de minune!
Lia
03/10/2012 at 19:45A mers ca uns :))) o gura de strudel , o gura de vin …. 🙂
lecitina
03/10/2012 at 16:03arata genial, acest site ar trebui interzis intre orele de munca
Lia
03/10/2012 at 19:46O sa publicam de acum incolo doar dupa ora 22 :)))))
Paula Gafitescu
03/10/2012 at 18:49Delicios!!
Paula Gafitescu
03/10/2012 at 18:50Delicios!!!
Lia
03/10/2012 at 19:45Multumim , Paula !
Rita Oarga
03/10/2012 at 19:32Foarte eleganta prezentarea cu vinul rose. Nici nu stii cu ce sa incepi. Felicitari!
Lia
03/10/2012 at 19:44Multumim , Rita ! Draguta ca intotdeauna ! 🙂 Pupice :*
ccrissy
06/10/2012 at 01:47tot ce e cu mere ador! SUPER acest ștrudel
LUBITA
04/11/2012 at 08:52Ce-mi place cand vizitez o asemenea „casuta”frumoasa si plina de bunatati!!
FELICITARI fetelor,va pup si sa aveti o duminica placuta!!
Lia
04/11/2012 at 10:05Multumim, Lulu , esti mereu foarte draguta . Ne bucuram ca ne-ai vizitat la casa noua ! O duminica placuta
Bucataresele Vesele
04/11/2012 at 14:15Multumim Lulu!!:*