Strudele cu branza si capsuni
Strudelele cu branza dar si cu fructe sunt preferatele mele. Azi am ales sa unesc cele doua umpluturi intr-un singur strudel, obtinand un strudel delicios, o combinatie reusita intre umplutura de capsuni si cea de branza proaspata de vaci.
Le puteti incerca in varianta pe care o doriti, ele putand fi facute si cu visine, cirese, caise, piersici sau cu fructe de padure.Va recomand si reteta de de trigoane cu branza si pere.
Strudele cu branza si capsuni-Ingrediente
4 buc
12 foi de placinta
ulei pentru uns
Umplutura de branza
500 g branza de vaci
2 galbenusuri
2 linguri rase cu gris
5-6 linguri cu zahar
zahar vanilat
sare
Umplutura de capsuni
400 g capsuni
4-5 linguri cu zahar
2 linguri pesmet fin
un ou pentru uns
Strudele cu branza si capsuni-Mod de preparare
Branza se amesteca cu zaharul, galbenusurile de ou, grisul si sarea.
Se lasa deoparte pana ce pregatim umplutura de capsuni.
Capsunii spalati si curatati de codite, se taie cubulete si se amesteca cu zaharul si pesmetul.
Avand cele doua umpluturi pregatite incepem sa facem strudelele.
Umplem patru foi cu umplutura de branza si patru foi cu umplutura de capsuni .
Dimensiunea rulourilor formate este cu aproximatie cam de 20 cm .
Intindem o alta foaie de placinta pe care o ungem cu putin ulei, asezam un rulou cu branza si un rulou cu capsuni unul langa altul si le rulam impreuna in foaia de placinta formand strudelul.
Asa procedam si cu celelalte rulouri.
Asezam strudelele pe o tava tapetata cu hartie de copt,le ungem cu ou batut, presaram deasupra zahar tos si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc moderat pana ce strudele se rumenesc frumos.
Se servesc pudrate cu zahar pudra vanilat.