Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sucituri cu migdale macinate






Ingrediente:

faina 350 gr
drojdie 20gr
oua 2 buc
zahar 50 gr
ulei 25 ml
lapte 100 ml
sare
coaja de lamaie
vanilie

un ou pentru uns

migdale macinate
zahar pudra
nuca de cocos
Sirop
zahar,miere apa coaja de lamaie(cantitatile sunt la aprecierea dvs)

Faina se cerne,peste ia adaugam drojdia dizolvata cu zaharul,ouale sarea,coaja de lamaie,vanilia iar la sfarsit punem si laptele cald.Framntam aluatul cu ulei pana ce se desprinde de pe vas si maini.Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.Aluatul se imparte in bucati potrivite se rotunjesc si se mai lasa la odihnit 10 min.Fiecare rotund se modeleaza intr-un fitil care de impleteste si ii dam forma unui opt.Se aseaza in tava se lasa sa mai creasca apoi se unge cu ou si se da la cuptor la foc potrivit pana ce se rumenesc.Se scot si se insiropeaza dupa care ii presaram cu migdalele macinate amestecate cu nuca de cocos si zaharul pudra .

Asa fac si mucenicii(sfintisorii)dar pun pe deasupra miez de nuca macinat

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram