Tarta cu crema de vanilie si capsuni. Tarta frageda cu crema de vanilie si capsuni.Cea mai buna tarta cu crema de vanilie si capsuni.Tarta dulce. Cum pregatim aluat fraged pentru tarta.
Tarta cu crema de vanilie si capsuni-Ingrediente
Aluat
350 g faina
100 g untura
3 linguri smantana
2 galbenusuri ou
1/4 plic praf de copt
3 linguri zahar
un praf sare
2 plicuri zahar vanilat
coaja razuita de lamaie
Crema
1,2 l lapte
450 gr zahar
250 gr faina
6 oua>
un baton de vanilie bourbon
un praf de sare
150 ml frisca batuta
Decor
capsuni
Tarta cu crema de vanilie si capsuni-Mod de preparare
Aluat
Punem faina intr-un vas , adaugam cei 100 g untura , galbenusurile de ou, zaharul , zaharul vanilat , sarea si smantana( daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati o lingura in functie de cat cere aluatul) , praful de copt si coaja razuita de la o lamaie
Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale.
Sau daca aveti la indemana un robot de bucatarie puneti toate ingredientele in el si ii dati drumul pentru 2 min .Va iesi un aluat super fara prea mare bataie de cap :).
Acest aluat nu trebuie tinut la frigider inainte de a fi folosit .
Se intinde intr-o foaie grasa de 1/2 cm care se aseaza intr-o forma de tarta, se inteapa cu o furculita si se coace la cuptor(pozitia 3) timp de 15-20 min.
Crema de vanilie
Ouale se amesteca cu 450 gr zahar 200 ml lapte rece si faina pana obtinem o compozitie omogena.
Restul de lapte se pune la fiert impreuna batonul de vanilie si praful de sare.
Cand a dat in fiert se adauga peste compozitie si se fierbe in continuare pana se ingroasa bine in acest timp amesecandu-se continuu cu un tel para.
Peste crema racita se adauga 150 ml frisca batuta.
Crema formata se aseaza in tarta, se decoreaza cu capsuni dupa imaginatia fiecaruia ,si se unge cu miere de albine dizolvata in putina apa calduta.
Comentarii recente
Calin Andreea Daniela
22/04/2012 at 09:25mi se pare cam greu de facut…dar suna delicios 🙂
Lory
22/04/2012 at 19:10Andreea nu e greu de facut 🙂 aluatul il faci foarte repede cu ajutorul robotului …iar crema dureaza mai mult pana se raceste :)))
Fab Chef
22/04/2012 at 10:59Cat de frumoasa e tarta ta! Capsuni – delicios!
Lory
22/04/2012 at 19:10Fab Chef multumesc mult :*
Adela Zilahi
22/04/2012 at 21:50Delicioasa tarta, cea mai buna cobinatie! Pupici!
Lory
25/04/2012 at 00:16Sa stii ca a fost delicioasa :0 s-a papat pana la ultima bucatica 🙂
Angelica
23/04/2012 at 08:48Norocoasooo!!!
Deja ai papat capsuni:-))
Arata grozav tarta!
Pup.
Lory
25/04/2012 at 00:13Daaaa!!:)) i-am gasit la oferta la Lidl 😀 dar am vazut si la piata la 10 ron kg 🙂
gina.sarbu
24/04/2012 at 08:28se poate folosi altceva in loc de untura?
Lory
25/04/2012 at 00:16Gina poti pune unt numai ca trebuie sa maresti cantitatea, in loc de 100 gr untura pui 150 gr unt .
gina.sarbu
28/04/2012 at 09:36multumesc de ajutor.am sa fac si eu.felicitari .
Andreea
09/05/2013 at 15:34Cum arată batonul de vanilie?