Tarta cu Mascarpone si Fructe Exotice
Unii au avut pofta de dulce altii de ceva sarat asa ca m-am pus pe treaba. La o parte din familie am facut Cocorada cu varza la cealalta parte prajitura cu mere si la mezina familiei Tarta cu Mascarpone si Fructe Exotice
Si uite asa o zi intreaga am copt placinte, tarte, prajituri. Cu acasta ocazie mi-am incercat si noul cuptor electric cumparat de la Electrolux de care sunt tare multumita.
Dar hai sa trecem la reteta noastra de Tarta cu Mascarpone si Fructe Exotice. Rasfoiti si alte retete din sectiunea Retete Sun Food.
Ingrediente Tarta cu Mascarpone si Fructe Exotice
Aluat fraged cumparat sau (vezi Reteta de Aluat Fraged pregatit in casa)
250 g branza Mascarpone
1 Conserva cu Fructe Tropicale de la Sun Food
4 oua
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri nuca de cocos
Preparare Tarta cu Mascarpone si Fructe Exotice
Prefer sa prepar Aluatul fraged personal. Este mult mai bun decat cel cumparat, dar daca doriti puteti sa il cumparati de la raionul de congelate la orice magazin mai mare. Pentru reteta de aluat dati clic pe reteta Aluat Fraged.
Aluatul fraged se intinde in forma rotunda cu diametrul de 19.5 cm in asa fel incat sa acopere si peretii formei, ca in imaginile de mai jos. Surplusul se indeparteaza si se foloseste daca vreti la diferite ornamente pe care le puteti pune pe tarta.
Din surplusul ramas am impletit o fasie ce am aplicat-o pe tarta si am facut cateva sucituri in care am pus Frunze de menta si le-am pus si pe acestea pe tarta odata cu impletitura in momentul in care crema a inceput sa se inchege.
Dupa ce punem aluatul in forma pregatim crema in felul urmator. Branza mascarpone se pune intr-un vas impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si se amesteca cu mixerul. Adaugam si cele 4 oua.
Continuam sa amestecam pana la omogenizare, adaugam nuca de cocos si fructele tropicale bine scurse si coaja de lamaie rasa.
Crema astfel obtinuta se toarna in forma tapetata cu aluat. Se pune in cuptorul preincalzit la 175 de grade Celsius pentru circa 45-50 minute. Dupa 30 minute adaugam ornamentele din aluat daca dorim si coacem mai departe.
Ornamentele le-am uns cu galbenus de ou sa fie mai lucioase si sa aiba o culoare frumoasa dupa ce s-a copt tarta. Tarta se lasa la racit in forma in care a copt dupa care se scoate si se poate taia. Pofta Buna!
Comentarii recente
Elena
18/09/2017 at 11:30.Cred ca ma voi incumeta sa fac aceasta tarta,bineinteles sa arat la fel ca cea din fotografie.
Foarte frumos,multumesc!
Liana Liana
26/09/2017 at 00:09Cu placere. Sa aveti spor !