Tarta rustica cu mere
Ingrediente aluat
350 g faina
100 g untura
3 linguri smantana
2 galbenusuri ou
1/2 plic praf de copt
3 linguri zahar brun
un praf sare
2 plicuri zahar vanilat
coaja razuita de portocale
Umplutura
5-6 mere
4-5 lg zahar brun
100 gr unt
scortisoara
un praf de sare
zahar vanilat
50 ml vin alb dulce
migdale maruntite
Decor
un galbenus ou
fulgi de migdale
Tarta rustica cu mere
Mod de preparare
Punem faina intr-un vas, adaugam cei 100 g untura, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana( daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati 1 -2 linguri, in functie de cat cere aluatul), praful de copt si coaja razuita de portocala.
Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale ( un aluat ce se poate intinde) sau daca aveti robot puneti toate ingredientele acolo si mixati pana obtineti un aluat omogen.
Merele curatate de coaja si cotor se taie felii mai grosute.Se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu zaharul si untul. Cand untul si zaharul sau topit adaugam vinul, zaharul vanilat si scortisoara si mai tinem pe foc aproximativ 5-7 min.
Dam deoparte lasam sa se raceasca si amestecam cu migdalele maruntite.
Intindem aluatul in cercuri cu diametrul de 18cm, asezam umplutura de mere in mijloc lasand o margine de 3 cm pe care o pliem peste umplutura de mere.
Ungem marginea cu galbenus de ou si presaram fulgi de migdale.
Se coace la cuptor timp de 20-25 min la temperatura moderata.
Se servesc atat calde cat si reci.
Comentarii recente
pansy
12/02/2012 at 13:41Ce dragute sunt tartele tale,cu aspectul lor rustic !
Lory
12/02/2012 at 19:12Multumesc Pansy:*