Tarte cu visine
Profitam din plin de fructele de sezon.
Si cum visinile fac deliciul oricaror prajituri, am facut si aceste tarte cu visine care sunt absolut delicioase !!
Visinile dulci acrisoare in combinatie cu aluatul fraged de ti se topeste in gura fac ca aceste tarte simple sa devina un desert de mare finete .
Merita sa le incercati!!
Iar daca nu aveti la indemana forme asa mici ,puteti sa imbracati in aluat o forma mare de tarta fiindca rezultatul va fi acelasi !!
Ingrediente
Blat
250 g unt rece -82% grasime
440 g faina
120 ml apa rece cu gheata
2 linguri zahar
1/2 lingurita sare
Umplutura
500 g visine, fara samburi
200 g zahar
1 lingura amidon
un plic zahar vanilat bourbon
Mod de preparare
Intr-un robot de bucatarie cu lame de otel punem faina, sarea si zaharul.
Pulsam robotul de vre-o 2-3 ori pana se amesteca.
Adaugam untul rece taiat in cubulete mici.
Pulsam de aceasta data robotul de vre-o 12-15 ori pana ce untul se amesteca cu faina dar raman bucatele mici cat bobul de mazare.
Adaugam apa si mixam pana se incorporeaza.Aulatul la atingere nu trebuie sa se sfarame.
Daca se sfarama mai adaugati putina apa.
Impachetati-l in folie alimentara si dati la rece pentru o ora.
Cat sta la rece pregatim umplutura.
Visinile fara samburi le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.
Intindem intr-o foaie aluatul racit si il decupam in patrate cat sa cuprinda o forma mica de tarta.
Imbracam fiecare forma(unsa cu putin unt si tapetata cu faina ) cu aluatul fraged si inlaturam surplusul
Intepam cu o furculita aluatul si dam formele la cuptor cam pentru 7 min cat sa se coaca pe jumatate.
Le scoatem, punem cu o lingura umplutura de visine (nu cu mult sirop) si decoram deasupra cu fasii din acelasi aluat fraged.
Punem formele pe o tava si le introducem la cuptor cam pentru 20-25 min pana ce se rumenesc usor deasupra .
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra vanilat