Minciunelele clasice prezentate sub forma de trandafiri. Va recomandam sa incercati reteta de Minciunele –Csorege Fank , care este deosebit de pufoasa.
500 gr faina
200 gr untura (sau 250 gr unt sau rama)
3 oua
1 praf sare
100 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
1/4 sfert plic praf de copt
Preparare Trandafiri:
Faina se amesteca cu untura apoi adaugam ouale , sarea , zaharul, zaharul vanilat coaja rasa de lamaie si praf de copt si framantam totul bine pana se omogenizeaza . Trebuie sa obtinem un aluat mai tare . Se imparte in trei bucati coca obtinuta si fiecare bucata se intinde la aceiasi grosime . Se decupeaza fiecare cu pahar de marimi diferite. Se bate cu o furculita un albus de ou si mijlocul fiecarui disc cat punem degetul atingem cu albus. Peste adaugam cercul de aluat mijlociu, repetam faza cu albusul si punem cercul mai mic . Asezate astfel la taiem marginile in 4 in asa fel incat marginea fiecarui disc sa fie taiat. Se preseaza mijlocul fiecareia . Se pun la copt in untura incinsa ( daca le veti coace in ulei se va face spuma).
Dupa coacere se scot ,se lasa la stors si se orneaza cu zahar ars , zahar pudra sau cu ambele .
Pofta Buna !