Trigoanele au fost si sunt printre preferatele mele, imi place sa le pregatesc in multe variante, astazi am ales sa fac trigoane cu branza si ananas.
O combinatie de branza dulce aromata cu vanile si innobilata cu bucatele mici de ananas din conserva Sun Food pe care le-am sotat pana ce au devenit usor sticloase.
Daca si voua va plac trigoanele, va recomand inca doua retete ce mie mi-au placut mult. Le gasiti mai jos daca dati click pe titlul de pe imagini!
Trigoane cu branza si ananas- Ingrediente
- 500 g branza de vaci
- o conserva ananas Sun Food
- 150 g zahar sau dupa gust
- 2 linguri gris
- un plic zahar vanilat bourbon
- 2 galbenusuri
- un pachet foi de placinta
- 100 g unt
- un praf de sare
- 150 g zahar pentru sotat ananasul
Trigoane cu foi de placinta- Mod de preparare
Ananasul din conserva se pune intr-o cratita impreuna cu siropul, se adauga zaharul si praful de turmeric si se fierbe la foc potrivit pana ce siropul scade si bucatile de ananas devin sticloase.
Se rastoarna intr-o sita si se lasa sa se scurga tot lichidul si sa se raceasca.
Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat bourbon, grisul si galbenusurile de ou.
Foile se ung cu unt topit, se pliaza in trei, apoi se pune pe un capat o lingura de branza peste care se adauga o lingura cu cubulete de ananas.
Se impacheteaza in forma de triunghi si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Trigoanele cu branza si ananas se coc la 190 grade C timp de 25-30 min sau pana se rumenesc frumos.
Se scot din tava, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si si se mananca cu mare pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!