TRIGOANE CU TELEMEA SI FOI INTEGRALE
Acum cateva zile, spre mirarea mea, am gasit foi proaspete integrale pentru placinta, asa ca le-am cumparat imediat desi pe moment chiar nu stiam ce sa pregatesc cu ele. Cand am primit telemeaua de vaca in saramura de la Delaco, pe care v-o recomand cu toata increderea, mi-am zic ca sunt perfacte pentru trigoane umplute cu branza sarata. Asa ca nu am stat mult pe ganduri si le-am pregatit cat ai bate din palme.
Textura si grosimea foilor e diferita de a celor albe insa au un gust bun, de grau iar branza telemea e foarte gustoasa si numai buna de sarata , nefiind nevoie de o desarare in prealabil.Am adaugat in branza si zahar fiindca imi place combinatia de dulce -sarat …dar puteti foarte bine renunta la zahar daca nu e pe gustul vostru.
De ex. eu mananc sandvis facut din telemea, paine si miere sau dulceata de cirese sau visine ..o nebunie!! Dehhh , fiecare cu piticii lui 🙂
INGREDIENTE: TRIGOANE CU TELEMEA SI FOI INTEGRALE
500 g branza telemea Delaco
2 oua
un pachet foi integrale de placinta 7-8 buc
100 g zahar(optional)
ulei pentru uns foile
un ou pentru uns
seminte de susan alb si negru
MOD DE PREPARARE : TRIGOANE CU TELEMEA SI FOI INTEGRALE
Branza telemea se rade prin razatoare, se adauga ouale intregi, zaharul si se amesteca pana la omogenizare.
Foile taiate in jumatate pe latime, se ung cu putin ulei, se pliaza intr-o fasie dreptunghiulara (ca in imagine) , se aseaza la un capat o lingura de branza si se impacheteaza sub forma de trigon.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presara deasupra cu mix de susan. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C , pentru 15-20 min.
Se pot manca atat calde cat si reci langa un ceai sau un pahar cu lapte batut.
[amd-yrecipe-recipe:161]
Pofta Buna!!
Comentarii recente
maria mihalache
08/02/2017 at 23:10Imi place cum arata.De unde ai luat foile integrale?
Loredana
10/02/2017 at 20:50Maria eu le-am cumparat dintr-un magazin de cartier.