Ingrediente:
3 oua(90 g),
230 g faina,
dulceata de prune mai tare (se poate folosi si alt fel dar acesta e specificul lor),
pesmet,
sare,
ulei ptr.prajit pesmetul,
Preparare:
Se framanta din faina, oua si un praf de sare un aluat nu prea tare dar elastic( la nevoie se poate adauga si un pic de apa).
Se lasa la odihna acoperit cu un prosop pret de 10 minute dupa care se va intinde .Se intinde cu sucitorul(facaletul) pe jumatate(sau de ce nu cu sucitorul dar in ziua de azi cu atatea modernisme cine se mai oboseste cu asa ceva…) si apoi intindem fasiile cu masina de taietei pe pozitia 6.
Pe fasiile intinse punem din loc in loc dulceata de prune cat o aluna , deasupra punem o alta fasie de aluat intins,presam cu degetul intre doua gramajoare de dulceata cu degetul dupa care taiem cu ajutorul unui cutit aluatul presat.
Cu o furculita presam marginile de la patratelele umplute sa se lipeasca.Le punem deoparte pana terminam de umplut aluatul intins.
Intr-o oala punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste punem tastele in el si lasam sa fiarba circa 10 minute(cand sunt fierte se ridica la suprafata). Se strecoara, se spala sub jet de apa calda, se toarna un pic de ulei peste ei, si se amesteca cu pesmetul rumenit in putin ulei in care nu uitam sa punem si un pic de sare. Se pot servi ca atare, dar sunt mult mai deliciosi daca presaram deasupra putin zahar si scortisoara.
Pofta Buna!
Comentarii recente
Leila
11/01/2012 at 13:33Nu bine merge untul ci foarte bine 🙂 Eu nu am avut la indemana la momentul respectiv 🙂 . Sa ai spor Antonina ! :*
claudia
11/01/2012 at 15:59Smantana merge deasupra…sunt delicioase.
Leila
11/01/2012 at 22:30sau cu frisca lichida …. yamiiii 🙂
deea alessia
19/07/2013 at 14:09nu inteleg unde am gresit dar prea lipicios mi-a iesit aluatul 🙁
LianaFilipas
20/07/2013 at 10:00Deea lipiciosi cand ? Dupa fierbere inainte , …?
deea alessia
20/07/2013 at 11:12aluatul inainte de fierbere dar pana la urma au iesit buni 🙂