Ingredientele date in aceasta reteta sunt suficiente pentru 4 persoane. Acest fel de mancare este de origine thailandeza si am folosit Shan’shi Paste de orez si Sos de soia Shan’shi.
Sunt foarte multumita de produsele Shan’shi. In comparatie cu alte produse folosite, pot sa spun ca sunt de calitate superioara si isi merita fiecare banut. O alta reteta interesanta ar fi Pui in Crusta de Orez si lamaie.
Ingrediente Fidea de orez cu pack-cho:
Pentru fidea :
200 g Paste de Orez Shan’shi
ulei de floarea soarelui (pentru prajit)
Pentru amestecul de legume si creveti :
300 g pack-choi (varza chinezeasca)
250 g cozi de creveti decorticati
100 g Muguri de bambus(borcan)
12 rosii cherry
2 linguri ulei de arahide(sau floarea soarelui)
4 fire ceapa verde
1 lingura cu ghimbir proaspat ras
100 ml supa concentrata de pui(eu am folosit supa de gaina pregatita in casa)
4 linguri Sos de soia Shan’shi
1 lingurita amidon de porumb
sare, piper proaspat macinat
Preparare Fidea de orez cu pack-choi :
Curatam ceapa verde si o taiem rondele cu latimea de 5 mm. Varza se curata, spala si se taie felii de 3 cm. Rosiile se spala, se zvanta si se taie in sferturi. Mugurii de bambus se toaca.
Incingem uleiul intr-o tigaie mai mare si mai adanca (sau wok) si calim crevetii timp de 2 minute. Adaugam ghimbirul ras, ceapa verde, varza, mugurii de bambus, rosiile si se calesc.
Amidonul se amesteca cu supa concentrata de pui si sosul de soia si se toarna peste legume. Se lasa pe foc cateva secunde pana sosul se ingroase. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat dupa gust.
Separam firele de fidea, apoi le prajim in baie de ulei pana se umfla(ca in imaginea de mai sus). Cand sunt gata prajite le punem pe farfurii, iar deasupra vom pune din preparatul cu creveti si legume. Se serveste imediat cum terminam de prajit fideaua de orez.
Sa aveti spor ! Pofta Buna