In una din zile trebaluind in bucatarie mi-a atras atentia o reteta ce tocmai se pregatea la o emisiune culinara. Mai spalam un vas, mai trageam cu ochiul la TV, ce auzeam imi era tare pe plac si am spus ca e obligatoriu de incercat aceasta reteta cu galuscute. Un pic am modificat ingredientele in functie de ce aveam eu in casa, dar pot sa va spun ca aceste Galuscute cu Cascaval Afumat – Delaco, sunt bestiale. Va recomandam sa rasfoiti si alte retete in care folosim branzeturi pentru a prepara feluri principale, supe, deserturi dar si prajituri. Rasfoiti Retetele Delaco realizate de Bucataresele Vesele !
Aveti alaturi si reteta Galuscutelor de faina-Nokedli.
Ingrediente Galuscute cu Cascaval :
5 linguri faina
2 oua
¼ lingurita sare
3 linguri seminte susan prajite
½ lingurita oregano
nucsoara rasa
150-200 g cascaval afumat
100 g branza feta
piper
1 ardei mic iute (eu am taiat o bucata din ardeiul mare, circa 3 cm )
1 foaie dafin
25-30 g unt
Preparare Galuscute cu Cascaval :
Intai de toate prajim semintele de susan si le lasam la racit. Intr-un vas punem faina, ouale, sarea, oregano, susanul prajit, nucsoara rasa (cam ¼ de lingurita moca) si amestecam cu o lingura de lemn. Daca e nevoie adaugam putina apa rece si obtinem aluatul de galuscute(aluatul nu trebuie sa fie foarte tare, dar nici foarte moale).
Punem intr-o oala apa la fiert in care punem 1 lingurita de sare, foaia de dafin si ardeiul iute. Lasam sa dea in clocot si rupem galuscutele in apa clocotinda. Le lasam sa fiarba 1-2 minute dupa ce da apa din nou in clocot dupa care le strecuram si le lasam putin la scurs.
Intr-o tava mai mare de teflon topim untul, adaugam galuscutele fierbinti si punem bucatele de branza feta. Amestecam lasam sa se topeasca branza si adaugam cubulete de cascaval afumat, iar cateva bucatele de feta, cascaval… .
Cand branzeturile sunt topite, presaram deasupra piper proaspat macinat si patrunjel taiat. Se servesc cat sunt fierbinti.
Alaturi merge de minune un pahar cu vin alb bine racit.
Comentarii recente
Eater
24/07/2015 at 15:03Arata delicios!
Bogdan
25/07/2015 at 15:52O idee interesantă! De încercat, da’ când s-o mai răcori vremea, că pe căldura astaaaa….