Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lasagna cu Piept de Pui

lasagna cu piept de pui
LASAGNA CU PIEPT DE PUI
Saptamana ce tocmai a trecut a fost una foarte geroasa, cu viscol si zapada din abundenta. Cum nu prea iti venea sa iesi la cumparaturi pe o asa vreme, m-am tot gandit ce sa le pregatesc cu ce am prin frigider si camara!! M-am gandit, m-am razgandit si am decis-Lasagna cu piept de pui,  sa fie !!
Piept de pui aveam, conservele de rosii in suc de rosii de la Sun Food sunt nelipsite din camara, lapte, unt , oua aveam in frigider …singurele care lipseau erau foile de lasagna …dar asta chiar nu a fost o problema fiindca le-am facut eu cat ai bate din palme si s-au dovedit a fi de o suta de ori mai grozave decat cele cumparate!! Nu voi mai cumpara in veci foi de de lasagna, va recomand si voua sa le faceti in casa, sunt cu mult mai gustoase si sanatoase !!

conserva-rosii-sun-food

INGREDIENTE: LASAGNA CU PIEPT DE PUI

Foi lasagna
3 oua
300 g faina
sare

Sos béchamel
1 l lapte
75 g faina
70 g unt
sare
piper
nucsoara

Sosul de carne
700 g piept de pui
2 conserve a 400g – rosii intregi in suc de rosii- Sun Food
2 cepe potrivite
1 morcov
3 catei de usturoi
sare
piper
busuioc uscat sau proaspat, dupa gust
cimbru
3-4 linguri cu ulei de masline

Topping
100 g parmezan ras
250 g mozzarella rasa

Forma de ceramica cu dimensiunea de 30/25 cm

lasagna-cu-piept-de-pui-ingrediente

MOD DE PREPARARE: LASAGNA CU PIEPT DE PUI
Sosul de carne
Pieptul de pui se dezoseaza si se toaca cu masina de tocat carne.
Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade prin razatoarea de lamaie.
Se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul tocat marunt, ceapa si morcovul si se calesc pret de cateva minute pana ce legumele se inmoaie. Se adauga carnea tocata, sare, piper si se caleste in continuare pana ce  scade zeama. Rosiile din conserva se maruntesc cu ajutorul unui robot de bucatarie si se adauga peste carne.Se adauga  busuioc, o crenguta de cimbru si se fierbe la foc mic pana ce carnea este gatita si sosul capata consistenta.

lasagna-cu-piept-de-pui--preparare

Foile de lasagna
Daca detineti un aparat de facut paste si un robot de bucatarie, prepararea foilor de lasagna se face foarte usor.
Ouale batute cu putina sare se pun in robotul de bucatarie, se adauga faina si se mixeaza pana obtinem un aluat omogen.In functie de tipul de faina si marimea oualelor e posibil ca, cantitatea de faina sa fie mai mare sau mai mica. Aluatul obtinut trebuie sa fie destul de ferm la atingere, nelipicios.Il impartim in mai multe bucati potrivite si il lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi fiecare bucata in parte o intindem in foi subtiri cu aparatul de facut paste. Lasam foile sa se usuce putin dupa care le taiem dupa dimensiunea formei folosite.

Foile pot fi pregatite si manual- bateti ouale cu sarea, adaugati faina si framantati pana obtineti un aluat ferm, nelipicios. Lasati-l sa se odihneasca cateva minute, apoi presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul in foaie subtire cu ajutorul unui sucitor.

foi-de-lasagna-pregatite-in-casa

Sosul béchamel
Punem untul intr-o cratita, cand s-a topit adaugam faina si amestecam pana o incorporam complet. Adaugam lapte putin cate putin, amestecand continuu la foc potrivit pana obtinem un sos omogen  de consistenta smantanii.Cand e gata, condimentam sosul dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

lasagna-cu-piept-de-pui-s-rosii-sun-food

Asamblare
Dupa ce am pregatit cele trei semipreparate- sosul béchamel, sosul de carne si foile de lasagna, incepem sa montam lasagna in forma de graten.
Punem intai in tava un strat uniform de sos de carne, presaram cu putin parmesan, asezam un strat de foi de lasagna, un strat de sos béchamel, mozzarella rasa, sos de carne, permezan ras, foi de lasagna, sos béchamel, mozzarella rasa, sos de carne… se continua in ordinea descrisa de mine astfel incat ultimul strat sa fie de foi de lasagna, bechamel si mozzarella rasa. Eu am folosit 4 straturi de foi de lasagna.
lasagna cu piept de pui
Se introduce forma  in cuptorul preincalzit la 180 grade C functia ventilatie, pentru 50 de min.
Dupa ce se scoate din cuptor se lasa macar 10 min inainte de a fi taiata.

lasagna-cu-piept-de-pui-1

Pofta buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram