Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lasagna













Ingrediente
un pachet foi lasagnia
500 gr piept de pui tocat
2 cepe
1 morcov
5 rosii
piper
cimbru
sare
3 lg ulei

Sos

100 gr unt
3 lg faina
1 l lapte
300 gr cascaval
piper alb

Mod de preparare

Ceapa si morcovul se curata si se toaca marunt cu robotul.Se pune la calit intr-o cratita unde am pus 3 lg de ulei.Cand legumele sunt calite bine adaugam carnea si amestecam pana ce se incorporeaza bine. Se caleste la foc mic incontinuare pana ce carnea este aproape gata. Adaugam rosiile trecute prin robot, condimentam cu sare, piper si cimbru si lasam sa fiarba la foc potrivit. Sosul de carne obtinut nu trebuie sa fie apos.
Intre timp preparam si sosul alb astfel: intr-o tigaie topim untul fara sa il ardem adaugam faina in bloc si amestecam repede pana ce se incorporeaza. Cu ajutorul unui tel incepem sa amestecam turnand laptele putin cate putin pana ce se formeaza un sos de consistenta smantanii mai grosute. Dam deoparte si trecem sosul prin sita pentru a indeparta eventualele cocoloase ramase. Sosul obtinut se amesteca la cald cu jumatate din cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce am obtinut cele doua compozitii , fierbem al dente foile de lasagna si trecem la asamblare.
Se aseaza pe fundul unei forme de graten un strat de sos alb dupa care asezam un rand de foi. Intindem uniform si un strat de sos de carne si tot asa pana ce se umple forma. Deasupra trebuie sa raman stratul de sos alb. Presuram cealalta jumatate de cascaval si dam la cuptor pentru 40 min la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos deasupra.Se lasa sa se odihneasca o ora dupa care se poate portiona dupa bunul plac
Pofta buna!!
Nota: Intre timp am descoperit ca foile de lasagna nu mai trebuie fierte in prealabil ,asa ca va sfatuiesc sa le puneti crude  si va iesi perfecta !!

Comentarii recente

  • Bianca

    12/09/2010 at 16:21

    Incearca sa nu fierbi pastele si atunci aspectul va fi mai bun.
    Eu asa le fac si ies forte bune.
    Se pune un rand de sos bechamel si un rand de sos de carne si pastele nefirte.
    O minune!!!

  • Lory

    12/09/2010 at 19:52

    Bianca daca nu fierb pastele sosul trebuie sa fie cat mai subtire?…ma gandesc sa nu ramana tari :).

  • pansy

    12/09/2010 at 20:29

    nici eu nu fierb foile.sosurile au consistenta normala,nu mai subtire. eu nu am facut niciodata un sos de carne ca al tau.cand le fac cu carne,foloses sos bechamel si sos de rosii .

  • jose manuel

    12/09/2010 at 21:51

    Delicioso este plato. Seveexquisito.Saludos

  • Bianca

    13/09/2010 at 23:10

    Lory incearca daca vrei reteta mea:
    http://biancams76.blogspot.com/2009/12/lasagna.html
    Nu ai sa fi dezamagita:)
    O saptamana frumoasa iti doresc.

  • Sara & Miki

    14/09/2010 at 00:03

    Nici eu nu le fierb si se fac bine. Bechamelul tau din 3 linguri de faina la 1 litru de lapte mi se pare cam subtire. Din cauza asta nici nu se tine cand il tai. Eu folosesc 5 liguri de faina la litru de lapte. Sa incerci. Pupik.

  • Lory

    14/09/2010 at 17:41

    Fetelor multam de sfat…cu prima ocazie am sa le fac dupa indicatiile voastre…unde mai pui ca merge mult mai usor cu pastele nefierte :).

    Sara portia din imagine era calda ca sa nu zic fierbinte :)..(se ducea lumina si nu mai puteam face poze)..de asta nu pare a fi legata mai bine…dar cred ca ai dreptate poate trebuia mai grosut 🙂
    Pupici
    Lory

  • Mariana

    15/09/2010 at 19:19

    Lory,chiar am papat dimineata ultima bucatica de lasagnia,o bunatate!
    Eu am fiert aldente foile si asa voi face mereu!

  • Mariana

    15/09/2010 at 19:20

    A ! am revenit sa-ti spun ca arata minunat si foarete apetisante!

  • Lia

    28/03/2012 at 18:25

    Exista si foi de lasagna ce nu trebuie fierte. Cred ca de Barilla. Iar deasupra, daca se pune branza veche, Padano de ex, are gust original italian.
    Lia

  • service gsm

    29/01/2016 at 14:45

    o sa o fac diseara cum ajung acasa, arata delicios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram