In copilarie mama ne pregatea mereu Paste cu mac, Paste cu nuci, dar si paste cu varza sau cartofi. Pot sa spun ca aceasta varianta cu mac este una din preferatele mele si interesant gustul s-a mostenit si la copiii mei. Nu exista saptamana sa nu le pregatesc una din variantele amintite mai sus. Nu este cine stie ce reteta simandicoasa este un fel ce se prepara mai in toate casele din Ardeal.
Daca nu ati incercat pana acum aceasta combinatie, va invit sa incercati, sa vedeti daca este pe gustul familiei voastre. Aceste Paste cu mac se pot pregati si in perioada posturilor daca folositi paste fara ou. In sectiunea de Paste si Pizza veti gasi si alte retete cu paste care poate vor fi pe placul vostru.
Ingrediente Paste cu mac :
1 pachet paste (cu ou sau fara. De preferinta se folosesc taieteii lati(200 g) la aceasta reteta, dar se pot folosi orice tip de paste)
seminte mac
zahar
Preparare Paste cu mac :
Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet daca ati cumparat pastele.
Semintele de mac circa 5-6 linguri se amesteca cu 3 linguri de zahar si se macina cu rasnita de cafea sau cu masina de macinat macul. Dupa ce ati macinat macul daca mai doriti puteti adauga 1-2 linguri zahar tos. Pastele fierte si scurse se pun in farfurii si se presara din abundenta cu mac macinat. Se servesc calde.