Pide cu cascaval si oua de prepelita !
Am tot vazut pe net pide in tot felul de variante , m-a atras foarte mult forma lor de barcuta si ca pot fi pregatite in foarte multe variante.
Pidele sunt de fapt varianta orientala a pizzei, pot fi pregatite cu diferite toppinguri, asa simple cum am ales eu sa fac sau cu legume, carne tocata, carnati, etc.
Daca nu le-ati incercat va spun ca sunt extrem de usor de pregatit si foarte, bune!!
Ingrediente
aluat
400 gr faina
160 ml lapte
1 ou
15 gr drojdie
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
50 ml ulei de masline
Topping
cascaval-Delaco
oua de prepelita
rosii cherry
rondele ardei iute
Mod de preparare
Punem faina cernuta intr-un vas incapator.
Peste ea adaugam sarea oul si drojdia amestecata cu zaharul si putin lapte caldut.
Incepem sa framantam adaugand laptele putin cate putin pana ce aluatul capata consistenta potrivita.
Punem uleiul si framanatam in continuare pana ce aluatul se desprinde de pe maini.
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rupem bucati de aluat cam de 100-120 g fiecare, modelam sub forma de bila si lasam cam 5 min sa se odihneasca.
Fiecare bila se intinde in forma ovala , se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt , se pune deasupra cascaval ras din abundenta, oua de prepelita (cate doriti), rondele de rosii cherry si ardei iute.
Se rasfrang marginile, dand forma unor barcute,se unge cu ou si se da la cuptor pentru 15 min la foc iute .
Se servesc calde!!