Pizza
Aluat
500 g faina
un ou
1/2 cub drojdie(15 g)
1 lgt zahar
1/2 lgt sare
200 ml apa
50 ml ulei
Umplutura
piept de pui la gratar
cascaval
ciuperci
ardei gras rosu
masline
Sos
1 kg rosii bine coapte
1 lg pasta de tomate
o lg zahar
sare
piper
sos de ardei iute(cine doreste)
oregano
Mod de preparare
Intai preparam sosul astfel:rosiile taiate bucati si celelalte ingrediente le punem in blender si formam o pasta omogena pe care apoi o fierbem la foc mic pana ce se ingroasa.
Din ingredientele de mai sus facem un aluat cu o consistenta elastica pe care il lasam sa creasca putin. Dupa ce a crescut rupem o bucata de aluat pe care o intindem in tava pe hartie de copt(nu inainte de a o unge cu putin ulei) intr-un strat de 0,5 cm. Peste foaie punem cateva linguri de sos si uniformizam apoi cascaval razuit dupa care ciupercile proaspete taiate si calite in putin ulei de masline, pieptul de pui la gratar taiat cubulete, rondele de ardei gras si masline, iarasi putin cascaval ras si cateva linguri de sos.
Tava astfel pregatita se tine la cuptor cam 15-20 min la foc potrivit.
Comentarii recente
Mary
10/07/2009 at 09:03Yummy pizza i love pizza at all hours of the day!
Alina
10/07/2009 at 10:24Mai este si pentru mine o firimitura?
Arata tare bine!
Lacrima
10/07/2009 at 11:33frumoasa foc si tentanta si mai si :)pupici 🙂
alison
10/07/2009 at 22:44minunata!mai aveti vreo urma?
va astept la mine cu jocuri si premii!pupici!
Melianda
13/07/2009 at 15:22Mm pizza, saptamana trecuta am facut una dar cred ca mai tarntesc si saptamana asta alta pizza …ce sa fac daca imi place asa mult si cu piept de pui nu am incercat niciodata…asa ca multam de idee.Pupici
Mariana
14/07/2009 at 09:00După zâmbet urmează…lacrimi…Te aştept cu drag pe tine şi pe cititorii tăi cu un răspuns la o nouă provocare pe Psalmdedor la întrebarea ,,Ce sunt lacrimile? ( Care este rostul lor? ) aici.
Îţi doresc doar lacrimi de fericire! 🙂
kity
14/07/2009 at 23:32mmm…delicioasa pizza ta….ce pofta mi-ai facut.
SUPER combinatie de ingrediente si arome,felicitari pt blog.
Pupici dulci
Lory
15/07/2009 at 18:51Mary and I love pizza
Lory
15/07/2009 at 18:52Alina multumesc,o prepar imediat daca e nevoie 🙂
Lory
15/07/2009 at 18:53Lacrima multumesc
pupice 🙂
Lory
15/07/2009 at 18:55Alison multumesc de invitatie…cat despre pizza o prepar imediat numai sa dai de veste 🙂 pupice
Lory
15/07/2009 at 18:58Meli copii mei sunt mari devoratori de pizza asa ca aproape saptamanal le-o prepar.Foarte rar o prepar cu mezeluri…asa ca la ordinea zilei e ce-a cu piept de pui …si e delicioasa… mmmm
Lory
15/07/2009 at 18:59Kiti incearc-o si nu vei regreta…se face usor si e buna rau:)
Lory
15/07/2009 at 19:00Mariana multumesc de invitatie …te voi vizita negresit
Melianda
15/07/2009 at 22:09Lory sigur o fac si eu saptamana asta ce-i drept e mai sanatoasa cu piept de pui decta cu salamuri…mai ales ca si ai mei copii ar manca pizza zi de zi.O seara buna!
veronica
11/01/2016 at 21:15buna Lori si la multi ani cu sanatate pe anul asta
cata apa ai folosit la aceasta pizza?cu aproximatie daca poti sa-mi spui
Loredana
14/01/2016 at 14:14Buna.
Am specificat acum si la ingrediente, intra cu aproximatie 200 ml apa.Depinde totusi si de tipul de faina.