Din seria preparatelor de top se numara si aceasta Pizza Coronita.Nu se poate ca la pizza sa lipseasca Mozzarela Gourmet de la prietenii nostri, Delaco ! Umplutura o puteti folosi fiecare dupa bunul lui plac, nu este batut in cuie.
Va recomandam sa rasfoiti si alte retete cu produse Delaco , Retete Delaco!
Ingrediente aluat Pizza Coronita :
300 g faina
½ lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
125 ml- 130 ml apa calduta
5 g drojdie proaspata
Ingrediente umplutura Pizza Coronita :
sos de rosii sau ketchup (recomand sa incercati reteta Ketchup de casa)
sunca
masline negre
porumb boabe
Mozzarella Gourmet
ardei gras rosu
Preparare Pizza Coronita :
Dizolvam sarea si zaharul in putina apa calduta (100 ml) si dizolvam 5 g drojdie. Punem aceasta maia in faina si incepem sa amestecam,si mai punem inca aproximativ 25-30 ml apa si continuam framantarea pana obtinem un aluat elastic si omogen. Punem si uleiul si continuam sa framantam pana se incorporeaza in aluat. Punem intr-o punga aluatul si lasam la rece pana pregatim restul de ingrediente.
Impartim aluatul rezultat in doua parti egale. Fiecare parte se intinde sub forma de cerc pe hartie de copt pusa in tava sau direct in tava de pizza. Ungem marginile cu sos de rosii(vezi preparare Sos de Rosii la Pizza Calzone) sau Ketchup si peste punem sunca taiata, boabele de porumb, maslinele feliate, ardei gras taiat marunt, optional ardei iute si in final mozzarella razuita.
Interiorul se taie ca in imagine in 8 triunghiuri egale care se vor trage ulterior peste umplutura avand grija sa presam cu marginea sa nu se desfaca in timpul coacerii.
Se coace la 200 grade timp de 10-12 minute (dar depinde de cuptorul fiecaruia, se coace pana se rumeneste frumos deasupra aluatul.)
[amd-yrecipe-recipe:33]
Dupa ce se scoate din cuptor, inca fierbinte aluatul se unge cu putin ulei de masline.
Pofta Buna !!!