Pizza cu legume si mozzarella.Pizza cu mozzarella. Pizza de casa. Cea mai buna pizza. Reteta aluat pizza. Pizza cu pui.Pizza cu ciuperci. Pizza capriciosa.
Astazi am ales sa va ispitesc cu o pizza cu legume si mozzarella gourmet Delaco.
Stiu ca o sa spuneti ca e postul Craciunului si ca eu nu am altceva de facut decat sa va fac pofta de pizza…dar cum bine stiti, sunt printre noi foarte multi care nu tin post sau sunt de alta religie decat ortodoxa, unde in post e permis sa se manance lapte, branza, oua !!
Asa ca daca nu vreti sa „pacatuiti ” 🙂 va recomand sa o incercati atunci cand e posibil, mie mi-a placut mult mai mult decat pizza in care am pus carne in diferite forme.
Puteti folosi legumele care va sunt pe plac nu e o regula stricta sa puneti ce am pus eu!!
In schimb va recomand sa folositi mozzarella gourmet Delaco, se comporta foarte bine pe pizza si nu o face uleioasa .
Pizza cu legume si mozzarella-Ingrediente
2 buc
Aluat pizza
500 g faina alba
250-300 ml apa calda
20 g drojdie proaspata
o lingura zahar
3-4 linguri ulei de masline
1/2 lingurita sare
oregano uscat
Topping pizza
350-400 g mozzarella gourmet Delaco
300 g sos se rosii
un dovlecel mic
rondele de ardei gras rosu, galben si verde
ciuperci proaspete
masline
porumb dulce
Pizza cu legume si mozzarella-Mod de preparare
Aluat pizza
Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza.
Se adauga 100 ml apa calda, 2-3 linguri faina si se amesteca pana la incorporare.
Se lasa la cald pana ce drojdia se activeaza.
Restul de faina cernuta se pune intr-un bol, se adauga sarea, uleiul si restul de apa calda amestecata cu maiaua.
Se amesteca cu o paleta pana la incorporare dupa care se scoate pe o planseta pudrata cu faina si se framanta cu mana pana obtinem un aluat cu o consistenta omogena si elastica.
Se lasa la dospit inr-un bol acoperit cu folie de plastic.
Preparare pizza cu mozzarella si legume
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se scoate pe o planseta pudrata cu faina, se imparte in doua si se rotunjeste in doua bile.
Se lasa sa se odihneasca 5 min dupa care se incepe sa se modeleze in forma rotunda apasand cu degetele dinspre mijloc spre margine, rotind usor aluatul .
Cand a ajuns la dimensiunea unei farfurii mari, incepem sa il aplatizam cu palmele, tragand usor spre margine.
Ungem o tava cu ulei de masline, scuturam blatul de surplusul de faina si il asezam usor in tava.
Ungem blatul cu sosul de rosii amestecat cu oregano lasand o margine de 2 cm.
Punem deasupra mozzarella taiata cubulete, rondele de dovlecel coapte pe grill, felii de ciuperci, rondele de ardei, masline si boabe de porumb.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 250 grade C functia ventilatie timp de 10-12 min sau pana se rumeneste usor pe margine.
Se portioneaza si se mananca calda cu mare pofta !!
Comentarii recente
Belem
16/07/2021 at 02:09Ce pizza delicioasă, îmi place să caut rețete de făcut cu familia mea. Vă mulțumim pentru distribuire.
Loredana
01/08/2021 at 16:43Cu drag!!