Si iata-ne cu inca o reteta de pizza!!
Stiu sigur ca si voua va place pizza, ar fi interesant sa aflam care este pizza voastra preferata si cat de des o pregatiti!!
Avem in site foarte multe retete de pizza, multe dintre ele pregatite in colaborare cu Delaco si a lor mozzarella gourmet ce este perfecta pentru o pizza delicioasa!!
Astazi va ispitesc cu o pizza cu prosciutto si anghinare si multa mozzarella gourmet fiindca este joi, si #joiafacempizza!!
O combinatie de arome si gusturi pe care vi le recomand sa le incercati!!
Mai jos va las inca doua retete pe care va recomand sa le incercati daca nu ati facut-o deja!!
Ingrediente – Pizza cu anghinare si mozzarella
- Pentru 2 pizza cu Ø de 30 cm
- Aluat
- 450 g faina alba
- 350 ml apa calda
- 20 g drodie proaspata
- 30 ml ulei de masline
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita sare
- Topping
- 300 g mozzarella gourmet Delaco
- 6 buc anghinare in ulei
- 70 g prosciutto crudo
- sos de rosii
- sos pesto
- 4-6 rosii cherry
- busuioc proaspat
Cum pregatim pizza cu prosciutto si anghinare
Aluat pentru pizza
Faina cernuta se pune intr-un castron sau in bolul robotului de bucatarie Heinner ExpressRobot (HPM-L1200RD, se adauga sarea si se amesteca usor. Peste faina se adauga drojdia proaspata amestecata cu zaharul, se adauga apa calda putin cate putin si se mixeaza/ framanta pana se obtine un aluat elastic.
Se adauga uleiul si se continua framantarea pana ce se incorporeaza si aluatul devine nelipicios. Se acopera vasul si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Topping pizza
O parte din mozzarella gourmet se taie in cubulete mici iar restul se rade prin razatoarea mare. Anghinarea se scurge bine de ulei si se taie in felii potrivit de mari iar rosiile cherry se taie in felii subtiri.
Sosul de rosii si sosul pesto eu le-am avut deja pregatite, retetele le gasiti cu link in lista de ingrediente.
Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in doua si se intinde in foaie rotunda pe o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei de masline.
Se intinde cu ajutorul degetelor, usor, dinspre centru spre margini , facand in asa fel ca marginile sa ramana mai groase decat restul foii.
Peste aluat se intind doua linguri de sos de rosii, se presara mozzarella rasa, se pun apoi fasii de prosciutto si felii de anghinare. Se aseaza apoi felii de rosii cherry, mozzarella taiata cubulete si sos pesto pus din loc in loc cu lingurita.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 245°C, si se coace 15-20 min sau pana ce pizza se rumeneste.
Timpul de coacere poate varia in functie de tipul de cuptor dar si de cat de rumena va place !!
Este gustoasa si usor de pregatit, recomand sa o incercati!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!