Pizza Margherita e printre favoritele mele.
Nu contine multe ingrediente, se face usor si are un gust minunat !!
Va sfatuiesc sa o incercati daca nu ati facut-o pana acum !
Pizza Margherita-Ingrediente
aluat
400 gr
faina
160 ml apa
15 gr drojdie
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
50 ml ulei de masline
Topping
400 gr rosii cubulete din conserva
6 linguri sos de rosii picant sau dulce
400 gr mozzarella fresca
ulei de masline
oregano
busuioc
Pizza Margherita-Mod de preparare
Punem faina cernuta intr-un vas incapator.
Peste ea adaugam sarea si drojdia amestecata cu zaharul si putina apa calduta.
Incepem sa framantam adaugand apa putin cate putin pana ce aluatul capata consistenta potrivita.
Punem uleiul si framnatam in continuare pana ce aluatul se desprinde de pe maini.
Ungem o punga curata cu putin ulei, punem aluatul in ea si o dam la frigider pentru a dospi.
Dupa ce a crescut se portioneaza si se intinde in discuri cu o raza de 30 cm sau dupa preferinta.
Se aseaza in tava, se stropeste cu putin ulei, se intinde pe toata suprafata un strat de rosii cubulete
amestecat cu sosul de rosii picant, se aseaza feliile de mozzarella , se presara busuioc si oregano si se introduce tava la cuptorul preincalzit la 250 grade C timp de 13-15 min cu aproximatie.
Se serveste fierbinte cu busuioc proaspat deasupra.
Comentarii recente
alyana
07/12/2012 at 00:02aluatul de pizza trebuie sa stea la frigider…asa va deveni fraged…al lucrat la un bucarar si el asa facea…. felicitari ptr reteta~!!!
AnghelC
23/12/2012 at 16:14eu am o reteta de langos cu aluat la frigider,si e f buna.deci cum zicea bucatareasa….nu fiti reticiente la retete noi….app.am incercato si e coooool 😀
Ioana Iusco
15/04/2013 at 22:33Eu am incercat, tot de pe acest site, croissant cu ciocolata iar aluatul trebuie sa dospeasca la rece. Am probat ambele variante ….dospirea la rece si la cald. Categoric cea la rece a fost perfecta.