200 gr faina
80 ml apa
10 gr drojdie
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
25 ml ulei
Deasupra punem , sunca taiata marunt , porumb, cascaval ras, pasta de ardei iute, ketchup ,etc,… .
Preparare :
Dizolvam drojdia in apa calduta si adaugam 1/2 lingurita sare si 1 lingurita zahar.Turnam la faina apa in care am dizolvat drojdia , framantam bine si adaugam 25 ml ulei continuand sa lucram aluatul pana se absoarbe tot uleiul.Se pune aluatul intr-o punga de plastic si se da la rece pana cand ne apucam sa coacem pizza. Se rup din aluat bucati , si se intind cat mai subtire. Se unge o folie de aluminiu cu un pic de ulei de masline si asezam peste folia unsa o bucata din aluatul rupt si il intindem direct pe folie.Stropim cu putin ulei de masline si aluatul, iar pe aluat punem sunca taiata, boabe de porumb, cascaval ras ,ketchup si punem folia cu pizza in cuptorul preincalzit. Astfel coapta , aluatul de la pizza ramane la fel de subtire cum am intins-o. Din cantitatea descrisa mai sus va ies aproximativ 4 buc pizza mai mari .
Pofta Buna !
Comentarii recente
Pizza pe Paine | Retete Culinare - Bucataresele Vesele
15/06/2015 at 08:00[…] multumita cat si fetele mele. va recomadam sa incercati si Reteta Blat de Pizza, Pizza fara Blat, Pizza pe Folie, Tort Pizza la oala […]