Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pizza pe Paine

pizza-pe-paine-delacoPizza pe Paine
Am avut pofta de Pizza si cum nu aveam chef sa pregatesc aluatul pe aceste calduri  am preparat aceasta Pizza pe Paine care intr-un timp pe la sfarsitul anilor `89 inceputul anilor `90 era tare la moda si mama o pregatea saptamanal.

Nu eram sigura cum se pregateste,  stiam doar ca se face pe felii de paine, asa ca am pus mana pe telefon si am intrebat-o pe mama daca isi mai aminteste cum pregatea ea Pizza pe Paine.

Iata mai jos rezultatul de care am fost atat eu multumita cat si fetele mele. va recomadam sa incercati si Reteta Blat de Pizza, Pizza fara Blat, Pizza pe Folie, Tort Pizza la oala .

Ingrediente Pizza pe Paine :

felii mai uscate de paine
lapte
oua
sunca, salam, sau orice mezeluri aveti la indemana
porumb, masline
ketchup
oregano, busuioc
Cascaval afumat natural- Delaco

Preparare Pizza pe Paine :
Feliile de paine se trec prin lapte rece si se aseaza in tava (forma) tapetata cu hartie de copt sa acopere cat mai bine tava sau forma (eventual mai carpim ici colo cu paine sa nu ramana spatiu prea mult liber).

Eu am folosit un ou ( daca e necesar si preparati o tava mare cu Pizza pe Paine o sa aveti nevoie de cel putin 2-3 ca sa ungeti bine suprafata feliilor de paine) batut cu furculita cu putina sare cu care am uns feliile de paine.

Peste am asezat sunca, bacon taiat cubulete, porumb, ketchup, oregano si Cascaval afumat natural- Delaco, razuit pe razatoarea mica.

Pizza pe Paine

Am bagat tava cu Pizza la cuptorul preincalzit si am lasat-o pana cascavalul s-a topit, circa 10-15 minute.
La prepararea acestei Pizza pe Paine poti folosi ce ingrediente ai la indemana.

Pizza pe PainePofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram