In ultimul timp am tot experimentat retete de pizza cu diferite toppinguri dar si diferite aluaturi pentru blat.
Astazi am decis ca trebuie sa incerc Pizza Romana . Cu un blat pufos dar si crocant si un topping format din cubulete de mozzarella gourmet de la Delaco, file de ansoa, masline , capere, un sos de rosii pregatit in casa si oregano-Pizza Romana s-a dovedit a fi o pizza delicioasa, perfecta pentru cei ce iubesc pestele dar si berea.
Pentru ca o parte din ingrediente sunt sarate, va recomand sa nu abuzati de ele fiindca riscati sa o faceti prea sarata si atunci va fi nevoie de mult mai multa bere sa va stingeti setea !! 😉
PIZZA ROMANA- INGREDIENTE
Aluat pizza
500 g faina alba
250-300 ml apa calda
20 g drojdie proaspata
o lingura zahar
3-4 linguri ulei de masline
1/2 lingurita sare
oregano uscat
Topping
ansoa
capere
masline
mozzarella gourmet Delaco
sos de rosii
oregano proaspat sau uscat
PIZZA ROMANA – PREPARARE
Aluat pizza
Drojdia se amesteca cu zaharul pana devine lichida.
Se adauga peste ea 200 ml apa calda si se rastoarna peste faina cernuta amestecata cu sarea. Se adauga si uleiul si se incepe framantarea adaugand restul de apa calda putin cate putin pana obtinem un aluat usor de framnatat.
Se rastoarna pe o planseta pudrata cu faina si se framanta pan ace aluatul devine omogen. Se pune intr-un vas incapator uns cu putin ulei, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la crescut intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
PIZZA ROMANA- ASAMBLARE
Se imparte aluatul in 3- 4 bucati, depinde de cat de mare doriti sa faceti pizza, se intinde intr-o foaie rotunda cu ajutorul mainilor sau cu sucitorul si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei de masline .
Peste foaie se pune un strat uniform de sos de rosii, oregano, mozzarella taiata cubulete, fasii de ansoa, masline si capere bine scurse.
Se coace in cuptorul preincalzit la 250 grade C pentru 10-12 min.
Se consuma cu mare pofta neaparat langa un pahar cu bere rece !!
Pofta buna !!
Comentarii recente
Ioana
16/02/2017 at 10:33Multumesc de reteta! Am sa o incerc in weekend 😉