Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pizza

INGREDIENTE ALUAT:

400 gr faina
160 ml apa
15 gr drojdie
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
50 ml ulei

ALTE INGREDIENTE:
sunca,
ou,
boabe porumb de la conserva,
ciuperci champignon,
rosii,
cascaval,
ketchup,
oregano,busuioc,sare

PREPARARE :
Dizolvam drojdia in apa calduta sI adaugam 1/2 lingurita sare si 1 lingurita zahar.La cei 400 g faina, adaugam maiaua de drojdie si framantam bine dupa care adaugam 50 ml ulei continuand sa lucram aluatul pana se absoarbe tot uleiul.Punem aluatul intr-o punga si o dam la congelator pana ne apucam sa coacem pizza.
Sunca o taiem cubulete, ciupercile le spalam in apa rece si le indepartam coditele apoi le taiem felii subtiri .Rosiile le taiem felii subtiri,cascavalul il dam pe razatoarea fina.
Pornim cuptorul si pana intindem aluatul il lasam sa se incalzeasca.
Dupa ce am terminat de pregatit ingredientele cu care vom „decora” pizza trecem la intinsul de aluat. Impartim aluatul rezultat in 2 parti egale si intindem subtire la marimea tavii de pizza ( eu am o tava cu diametrul de 32 cm ). Ungem cu generozitate aluatul cu ketchup (prefer cel de casa facut de mine , dar face fata si cel din comert ) , deasupra presaram busuioc , sunca taiata ,in mijlocul pizzei spargem un ou si apoi continuam sa punem ciupercile feliate , boabele de porumb din conserva, rosiile feliate si cascavalul . Condimentam cu oregano , sare deasupra ,si dam tava la cuptor .

Nu-i asa ca e o pizza rapida ?

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Tudor Elena Cristina

    13/10/2011 at 11:36

    Este foarte rapida!!!!!..si este a meaaaa!!!!!pup

  • Diverse

    13/10/2011 at 15:10

    Ce bine arata!!! 🙂

  • Ramona Alina

    14/10/2011 at 00:40

    Deja mi sa fãcut foame…aratã delicios!!!

  • Moni

    16/10/2011 at 10:54

    cat lasamm la congelator aluatul, si la cate grade incalzim cuptorul?

  • Leila

    16/10/2011 at 18:45

    Moni , macar 30 minute trebuie lasat apoi poti sa il pregatesti . Scuze pentru intarziere dar am fost plecata .

  • catkitchen

    16/10/2011 at 22:32

    cum de nu am vazut eu aceasta pizza delicioasa ?… arata ffff bine !!!

  • Anonymous

    03/05/2012 at 14:22

    ador toate retetele voastre , va multumesc enorm pt ele imi sunteti de un mare ajutor…..am si eu o intrebare cate bucati ies din acest aluat??
    va multumesc!!

  • Anonymous

    26/06/2012 at 11:45

    Mmm ce buna :))…abia ast sa o incerc:x

  • Aghinitei maria

    03/09/2013 at 12:25

    De ce : aluatul in 2, facem 2 pizza?

    • LoredanaCarp

      03/09/2013 at 15:29

      Da, aluatul e din 400 g faina …faci una doar daca faci o pizza XXXXL 🙂

  • Traian Ianes

    01/08/2014 at 00:37

    Doamna Liana, niciodată dar niciodată nu recomandati ketchup la pizza ! Vara sosul de roșii din roșii proaspete iar iarna din bulion sau pastă de roșii concentrata subtiata cu puțin ulei de masline. Toate ketchupurile contin Euri si conservanti. Temperatura recomandata pt pizza incepe de la 230 grade Celsius iar coacerea trebuie sa durezeze pina in 10-15 minute. Apa in care se dizolva drojdia e bine sa fie la temperatura camerei , nu calda, mai ales daca drojdia e proaspătă si vine din frigider
    Se produce soc termic si diminuarea activității de fermentare.Un blat de pizza original si tradional, trebuie să fie subțire, crocant si ușor elastic.

    • LoredanaCarp

      20/08/2014 at 13:27

      Multumim de precizari .Ketchup-ul folosit e pregatit in casa asa ca il recomand , e mult mai bun decat bulionul .:)

    • Bianca

      25/08/2014 at 19:37

      Foarte gresita reteta! Se foloseste sos de rosii si mozzarela, nu ketchup si cascaval. Ordinea in care ingredientele sunt puse e urmatoarea: aluat, sos de rosii, mozzarela si abia urmatoarele ingrediente (sunca, ciuperci, porumb, etc)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram